bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Обрано молодіжних делегатів України до ООН 2020-2021
24.07.2020

Двоє молодих людей вже восени цього року представлять українську молодь на ювілейному 75-му засіданні Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку.

Цьогорічний конкурс на програму “Молодіжний делегат України до ООН 2020 – 2021” став рекордним за кількістю бажаючих представляти українську молодь на міжнародній арені! Конкурс склав 113 людей на одне місце!

До півфіналу було відібрано 12 кандидатів на основі оцінки їхніх аплікаційних заявок за наступними критеріями:

  • рівень володіння англійською мовою;

  • презентаційні навички, логічність викладення думок та зрілість суджень (на основі конкурсного відео);

  • лідерські та організаційні навички;

  • активна участь у громадському житті;

  • якість 3-х есе.

Крім того, одним із завдань при поданні заявки цьогоріч була участь у конкурсі відео «Дію відповідально», який передбачав створення 1-хвилинного відео для соцмереж про Цілі сталого розвитку (ЦСР) задля поширення глобального порядку денного і його популяризації в Україні. Відео від усіх учасників конкурсу можна переглянути за хештегом #діювідповідально.

Через карантин, фінальний відбір на програму цього року вперше відбувався онлайн.

Членами Відбірної комісії стали:

  1. Христина Гаврилишин-Батрух, Президент Фонду родини Богдана Гаврилишина, Голова комісії;

  2. Валерій Жалдак, заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції;

  3. Євгенія Філіпенко, директор Департаменту міжнародних організацій Міністерства закордонних справ України;

  4. Патриція Шморгун Гаврилишин, співзасновниця Фонду родини Богдана Гаврилишина;

  5. Олена Бекреньова, голова Фонду родини Богдана Гаврилишина;

  6. Олександр Дорофєєв, аташе Департаменту міжнародних організацій Міністерства закордонних справ України;

  7. Наталія Радчук, начальник Відділу міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Міністерства молоді та спорту України;

  8. Наргіс Мохд, молодіжна делегатка України до ООН 2019-2020;

  9. Роман Тимоцко, молодіжний делегат України до ООН 2019-2020;

  10. Віталій Яремчук, молодіжний делегат України до ООН 2018-2019;

  11. Марія Донець, молодіжна делегатка України до ООН 2018-2019;

  12. Вікторія Лучка, молодіжна делегатка України до ООН 2014-2015.

До фіналу пройшли 5 кандидатів: Артур Агеєв, Вероніка Гадяцька, Арсен Мартищук, Катерина Михалко, Дмитро Томенко.  За короткий проміжок часу вони мали розробити і захистити проєкт, продемонструвавши перед комісією здатність стратегічного планування, вміння працювати у команді, а також власні комунікаційні, лідерські, презентаційні навички.

«Щороку відбір фіналістів програми «Молодіжний делегат України до ООН» – це дуже непросте завдання для Комісії. І все тому, що всі кандидати дуже різні, дуже талановиті і дуже успішні! У такому молодому віці вони вже лідери, які творять зміни в нашій країні. Знайомство і спілкування з ними щоразу надзвичайно надихає. Я дуже радію, що програми Фонду родини Богдана Гаврилишина приваблюють саме таку молодь. І це є однією з головних причин, чому ми у фонді впевнені, що майбутнє України буде успішним», – голова фонду Олена Бекреньова.

Отож, за результатами відбору, молодіжними делегатами України до ООН 2020-2021 стали Артур Агеєв та Дмитро Томенко. 

Артур Агеєв працює у відокремленому підрозділі німецької неурядової організації у Слов’янську на посаді проєктного менеджера з питань політичної партисипації та міжнародного обміну.

У 2019 році отримав диплом з відзнакою про здобуття другої вищої освіти – магістр філології з перекладу німецької та англійської мов у Донбаському державному педагогічному університеті.

Артур є членом Національної молодіжної ради України, мультиплікатором Євродеск, Послом Європейської Молоді в Україні країн Східного партнерства та асоційованим членом громадської організації «Асоціація випускників стажувань в інституціях ЄС «Брюссельське коло».

Він брав участь у 2 проєктах Erasmus+ у Неаполі та Софії, був учасником Молодіжного табору миру 2017 від Ради Європи у Страсбурзі, польсько-українського проєкту обміну у Глівіце, німецького історичного проєкту у Бремені та є активним учасником й організатором у проєктах німецько-українських зустрічей MeetUp. Також Артур був членом журі міжнародної премії Social Art 2019, яка була присвячена темі “We are the People – Peaceful Revolutions”, і у якій взяли участь художники з 65 країн світу.

У 2019 році Артур став лауреатом спеціальної стипендії Наукового товариства ім. Тараса Шевченка у Сполучених Штатах Америки та фіналістом всесвітнього конкурсу молодіжних есе (2018 р.).

У 2019 році проходив стажування у департаменті інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Донецької облдержадміністрації та працював асистентом і синхронним перекладачем довгострокових спостерігачів Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини.

З дитинства виявляв активність і цілеспрямованість, впродовж багатьох років займався бальними танцями і є переможцем багатьох турнірів та змагань. Також Артур співає і є лауреатом багатьох обласних та міжнародних конкурсів, має закінчену музичну освіту.

 

Також українську молодь на Генеральній Асамблеї ООН в Нью-Йорку у цьому році представлятиме Дмитро Томенко. Дмитро є студентом 5 курсу Полтавської державної аграрної академії, спеціальність “Економіка”, а також головою студентської ради свого навчального закладу.

Громадська активність та досвід Дмитра вражають, адже він є:

– Послом Європейської молоді в Україні (Young European Ambassador in Ukraine, з вересня 2019 року);

– проєктним координатором громадської організації «Unit»;

– експертом з акредитації освітніх програм Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти;

– організатором, співорганізатором та фандрейзером десятків шкіл розвитку, тренінгів, освітніх програм та інших заходів;

– був фасилітатором 5-тижневого курсу змішаного навчання «Very Verified: курс з медіаграмотності», розробленого міжнародною організацією IREX у партнерстві зі студією онлайн-освіти EdEra.

Також він брав і бере участь у ряді локальних, всеукраїнських та міжнародних ініціатив, як, для прикладу, 27 сесія «EU Study Days in Ukraine», Active Citizens Local Training, Poltava EYP weekend, EU Networks and EU Study Days Forum, дев’ять Erasmus+ проєктів, study tours to Poland (м. Новий Сонч. Польща), міжнародному заході «Youth for peace – 100 years after I World War. 100 ideas for peace» (Берлін, Німеччина).

Дмитро захоплюється дебатами, волонтерством, організацією заходів, графічним дизайном та настільними іграми.

 

Ми пишаємося українською молоддю і впевнені, що з такими українцями наша країна неодмінно стане успішною!

Дякуємо партнерам програми - Міністерству закордонних справ України, Міністерству молоді та спорту України, а також громадській організації RAZOM for Ukraine за багаторічне сприяння у її реалізації.

Молодіжний делегат до ООН” – це проект, спрямований на активізацію талановитої молоді у всьому світі шляхом участі молодіжних делегатів у розробці реальних документів та прийнятті рішень у системі ООН. Ініціаторки проекту в Україні – учасниці програми «Молодь змінить Україну» Вікторія Лучка та Вікторія Швидченко. Вони стали першими молодіжними делегатами від України у 2014 році. За 7 років існування програма “Молодіжний делегат України до ООН”дала можливість 16 молодим людям стати молодіжними делегатами України до ООН з подальшим річним мандатом.

Фонд родини Богдана Гаврилишина – благодійна організація, заснована у 2017 році дружиною та дітьми видатного українця, всесвітньо відомого економіста та візіонера доктора Богдана Гаврилишина. Головною місією фонду є підтримка молодих змінотворців задля сталого розвитку ціннісно-орієнтованої України. Сайт: bhfamily.org, соціальні мережі: https://www.facebook.com/bhfamily.org, https://www.instagram.com/hawrylyshyn_family_fund/

 

Контакти

  • Контакти менеджерки з комунікацій Фонду родини Богдана Гаврилишина: Маріанна Єлейко: +380506701510
  •  [email protected]
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.