bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбувся другий робочий воркшоп з ренійцями «Безпека в громаді: ризики, спроможність та співпраця».
13.07.2020

В розпал літа 9 – 10 липня, в мальовничому місті Рені відбувся другий практичний дводенний воркшоп «Безпека в громаді: ризики, спроможність та співпраця» в рамках спільного проекту громадської організації «Регіональний аналітичний центр» та Ренійської міської ради «Рені – місто безпечне для громадян».

Перший день експерт з розвитку громад Ігор Бринош почав з презентації передового українського досвіду взаємодії поліції та громади (Community Policing) та ролі дослідження ризиків безпеки в громаді. Учасники  в групах працювали над визначенням топ безпекових ризиків в громаді та обговорили спроможності всіх суб’єктів в розвитку безпечної громади (зокрема, фінансової, матеріальної, кадрової), їх обов’язки. Також, в групах змогли подискутувати про форми взаємодії та комунікації між громадою, органами влади та правоохоронними органами.

Значну увагу приділили картографуванню проблемних ділянок громади, вулиць, паркових зон, де жителі вбачають значні ризики для здійснення правопорушень та небезпеку.

-          Така робота дуже важлива для громади, однак, для того, аби вона і надалі була активною, в громаді має бути певний громадський вплив, без якого розвиток неможливий. І саме люди мають взяти на себе контроль за реалізацією та розвитком безпечного середовища від структур, органів місцевого самоврядування, що мають повноваження та можливості щодо безпеки. – зазначив під час дискусії Ігор Бринош.

Другий день учасники працювали над доповненням та верифікацією проєкту «безпекового паспорту громади» з орієнтацією на дослідження співпраці в громаді та роботою в групах над обранням топ напрямків безпеки в громаді. Зокрема, відповідно до голосування учасників, найбільш актуальними напрямками безпеки, що бентежать жителів - є проблеми екологічного характеру, як то постійні підтоплення внаслідок стихійних злив, питання безпритульних собак, сфера медицини (зокрема ліквідація психіатричного відділення в районі), проблема рейдерських захватів, що останнім часом стали досить поширеними в районі, а також небезпеку вбачають і у відсутності робочих місць, що призводить до виїзду молодого населення з міста.

                Вже наступним етапом, стане завершення та презентація «безпекового паспорту» спільно з Ренійською міською радою та його обговорення, вдосконалення з представниками правоохоронних органів та узгодження співпраці.

Захід відбувся в рамках проекту «Рені – місто безпечне для громадян», що реалізується громадською організацією «Реніональний аналітичний центр» за фінансової підтримки Європейського Союзу через International Alert у партнерстві з Thomson Media.

 

Контакти

  • голова ГО “Регіональний аналітичний центр”: Гудь Світлана - тел. 0964717655

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.