bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Курс на інклюзивний бізнес. Ідеї учасників програми «Соціальне підприємництво: інклюзія»
09.07.2020

Вже два місяці учасники програми «Соціальне підприємництво: інклюзія» наполегливо працюють над ідеями власних соціальних стартапів — адже під час програми вони мають розробити бізнес-модель свого підприємства, сформувати ціннісну пропозицію та MVP. Ми вирішили розпитати академівців про їхні ідеї та шлях, який вони подолали в процесі розвитку свого інклюзивного соціального бізнесу.

Лана Карпенко прагне допомогти людям з розладами аутичного спектра працевлаштуватись в рамках ініціативи Spectrojob. Для цього вона планує працювати як з роботодавцями, так і з потенційними кандидатами на працевлаштування. «На співбесідах люди з інвалідністю часто починають нервувати та через це показують себе не з найкращого боку. Зазвичай це стається, коли рекрутер ставить питання не по суті професії, а на кшталт «Як ви доїхали?», «Як ваші справи» та інше, — розповідає Лана. Тому Лана планує пропонувати роботодавцям для проведення адаптованих співбесід послуги спеціально підготовлених людей, які знають особливості спілкування з людьми, які мають розлади аутичного спектра. Тим людям з аутизмом, які за родом діяльності можуть працювати на фрілансі, Лана хоче допомагати створити ФОП і налагодити роботу — або об’єднувати кількох спеціалістів у штаті соціального підприємства. 

Ідея Юрія Улинця — створити студію анімації, у якій працюватимуть люди з інвалідністю. Сам Юрій вже багато років займається анімацією, моушн-дизайном та відеомонтажем на фрілансі, і вирішив що його досвід та знання можуть допомогти іншим. Цільова аудиторія проекту — бізнес, для якого планують виконувати замовлення. На програму «Від ідеї до бізнесу: пре-акселератор» Юрій подався, бо хотів отримати знання з ведення бізнесу. Під час навчання Юрій пропрацював свою ідею і подався на наступний етап навчання — «Акселератор соціального підприємництва», який має на меті запустити бізнес і здійснити перші продажі. 

Любов Свіріденко працює у громадській організації «Чернівецьке товариство людей з інвалідністю «Мрія» та має ідею соціального підприємства, де будуть працювати люди з інвалідністю. Вона планує виготовляти сувеніри та вироби ручної роботи та реалізовувати їх на ярмарках, у спеціалізованих магазинах туристам та містянам. Підприємство вже має обладнання — швейні машинки, а також приміщення, в якому можна працювати. «Я мрію про те, щоб люди мали додатковий заробіток і можливість реалізуватись», — коментує Любов.

«Мене вражають внутрішня сила та рішучість людей, які докладають багато зусиль, щоб інтегрувати людей з інвалідністю в суспільство. Тому ідеї учасників здаються мені дуже сміливими та потрібними суспільству — тим більше, що з проходженням кожного модулю їхні проекти відшліфовуються та покращуються.  Але найголовніше — мотивація та зусилля, яких докладає сам стартапер, бо саме від цілеспрямованості та наполегливості залежить успіх всієї справи», — коментує менеджерка онлайн-програми «Соціальне підприємництво: інклюзія» Юлія Пелипенко.

Про те, які з цих ідей вдасться реалізувати, ми дізнаємось зовсім скоро — адже до останнього модулю залишилося менше ніж місяць. Найкращі проекти зможуть взяти участь у конкурсі на безповоротні інвестиції від Української соціальної академії. А ми обіцяємо тримати вас в курсі останніх новин — слідкуйте за нами на сторінці у Фейсбуці.

Запрошуємо реєструватися на програми, які стартують в Українській соціальній академії:

10 липня — Старт програми «Акселератор соціального підприємництва»

Програма інтенсивного розвитку бізнесу для соціальних стартапів та діючих соціальних підприємств. Мета програми — допомогти учасникам удосконалити свої продукти та послуги, прокачати бізнес і підприємницькі компетенції та масштабуватись. Учасники також зможуть взяти участь у конкурсі інвестицій на розвиток власного соціального бізнесу.

Детальніше про програму

3 вересня — Старт програми «Менеджмент соціальних інновацій»

Навчальна програма з організаційного розвитку та соціального підприємництва для керівників громадських та благодійних організацій, які прагнуть одночасно досягти соціальної місії та фінансової стійкості організації.

Детальніше про програму

Українська соціальна академія навчить заробляти стабільно та вирішувати при цьому соціальну проблему.

 

Контакти

  • [email protected] 38 098 248 22 64 Юрій Українська соціальна академія

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.