bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Початок реалізації Дорожніх карт реформ на Харківщині
30.07.2020

З 23  по 25 червня 2020 року в громадах смт Дворічна, смт Печеніги та смт Великий Бурлук Харківської області було організовано та проведено три круглі столи у формі зустрічей представників громадських ініціатив, громадських організацій, засобів масової інформації, лідерів громадської думки. Заходи відбулися в рамках проєкту «Зміни у громаді починаються з тебе».

Метою заходів було  проведення презентації та обговорення Дорожніх карт реформ місцевих коаліцій, презентації коаліцій по впровадженню реформ в кожній громаді, підписання меморандумів про співпрацю (коаліційних угод) представниками громадськості у кожній громаді, затвердженням Дорожньої карти реформ в кожній коаліції.  Понад 60 представників громадського сектору та місцевої влади прийняло участь в заходах, що говорить про актуальність та важливість даної роботи.

Під час круглих столів місцеві реформаторські коаліції підписали Хартії (Меморандуми) Реформаторської Коаліції у кожній з вищевказаних громад. Представники громадського сектору провели презентації Дорожніх карт реформ у своїх громадах, розроблені у рамках заходів проєкту, та затвердили їх під час проведення круглих столів.

Також у ході обговорення були висловлені побажання місцевих громадських лідерів: у Великобурлуцькій ОТГ - про збільшення у цьому році кількості членів коаліційної угоди – представників громадських організацій та об’єднань громади, у смт Дворічна – про  необхідність врахування заходів, які передбачені Дорожньою  картою реформ у Програмі соціально-економічного розвитку громади, у смт Печеніги – включити заходи, які передбачені Дорожньою  картою реформ, у Програму соціально-економічного розвитку громади та доповнити у подальшій роботі та вдосконаленні Дорожньої карти реформ блоком по економічному розвитку громади: надання підтримки у створенні сільсько-господарчих кооперативів, проведення навчання підприємців-початківців у громаді тощо.

Навіть карантин, хоч і адаптивний не зупинив бурхливе обговорення та активізацію громадськості, що демонструє важливість проведеної роботи в рамках проєкту. І вже незабаром для місцевих коаліцій буде оголошений конкурс в рамках якого активісти отримають для реалізації певних завдань Дорожніх карт додаткові фінансові ресурси задля розвитку громад. 

Слідкуйте за нашими новинами, далі буде цікаво!

 Довідка: Проєкт «Зміни в громаді починаються з тебе»  реалізується Чугуївською правозахисною групою в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст заходу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.