bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Маленька революція у великому місті
22.06.2020

Минулого тижня у Запоріжжі відбулася подія, непомітна для широкого загалу, але надважлива для громадського сектору. Вперше у регіоні був проведений спеціальний навчальний інтенсив з лідерства для дівчат, який охопив учасниць з різних куточків України.

Впродовж шести днів інтенсивного онлайн-навчання на учасниць очікували:
- 26 навчальних активностей: лекцій, тренінгів, майстер-класів, практичних вправ та мотиваційних зустрічей;
- різнобічні теми: роль жінки в історії, історія жіночого руху у світі та в Україні, гендерна рівність та гендерне планування, самомотивація, лідерство, робота в команді, ораторська майстерність, вирішення конфліктів, стратегічне планування, проектний менеджмент, адвокація, робота з мас-медіа та в соціальних мережах тощо.
- практичні вправи і лекційні блоки, які були не просто різноплановими, а складались у систему і сприяли всебічному розвитку навичок, необхідних в повсякденному житті успішній людині;
- 17 спікерок, які поділилися з учасницями своїм професійним та життєвим досвідом: це були експертки, громадські активістки, журналістки, мисткині, викладачки, представниці бізнесу, урбаністки, активістки феміністичного руху, представниці міжнародних неурядових організацій і навіть заступниця Міністра культури, молоді та спорту України. Своїм життєвим прикладом учасниць надихнули цікаві гості, в тому числі у онлайн-зустрічі взяли участь дві гості з інвалідністю, які своїм прикладом показали, що в житті немає нічого неможливого.

Учасницями модулю стали 30 дівчат віком від 16 до 22 років, здебільшого – із Запоріжжя і Запорізької області, а також і з інших великих і маленьких населених пунктів України. За тиждень вони не тільки здобули нові знання і навички, але і пройшли велику кількість практичних вправ, потоваришували між собою під час роботи в групах і здобули натхнення рухатися далі у своєму розвитку та самореалізації. А ще – записали кілька відеозвернень на тему «Якби я була Президенткою України», якими ми скоро також обов’язково поділимось.

На перший погляд, в цій події не було нічого надзвичайного. Заходів з неформальної освіти для молоді, в тому числі з лідерства, в Україні проводиться достатньо багато. Але незвичайним було те. що навчальний модуль дуже високого рівня був підготовлений і проведений за дуже короткий час, зовсім невеликою командою і в межах достатньо скромного бюджету. Фактично захід був підготовлений за два тижні програмною директоркою фонду «Імпульс.ЮА» Олесею Лапіковою та комунікаційною директоркою фонду Іриною Ярко, і проведений за організаційної допомоги виконавчого директора фонду Сергія Андруха. І це при тому, що паралельно вони продовжували координувати впровадження дев’яти (!) мікро-проектів учасників і учасниць основної програми «Ліги успіху».

Тож за співвідношенням ресурси / результат ця подія стала для Запоріжжя дійсно революційною. Для самого фонду «Імпульс.ЮА» і для неформальної освіти регіону це стало виходом на новий рівень – за охопленням аудиторії, темою навчання та концентрацією матеріалу. І це зробила організація, яка не має титульних благодійників, великих інституційних донорів і знаходиться не у столиці. Тож фонд «Імпульс.ЮА» в найближчому майбутньому має потенціал стати одним з лідерів неформальної освіти для молоді усієї України.

Ми дякуємо щиро усім нашим спікеркам, нашим гостям, за подарованні учасницям модулю час, досвід і натхнення!

Звичайно, що лише за кілька днів неможливо було провести глибоке якісне навчання – можна було тільки показати дівчатам напрямки, у яких можна рухатись. Тому фонд продовжить шукати ресурси, продовжить шукати партнерів і спонсорів для розширення своїх заходів за тематикою та охопленням. І щиро сподіваємося, що знайдуться люди та організації, для яких якісне формування нового покоління української молоді таки є небайдужим.

Навчальний модуль «Лідерство для дівчат» проведений благодійним фондом «Імпульс.ЮА» в межах проекту «Розвиток громадської активності серед підлітків та молоді вразливих категорій»/«Ліга успіху», що здійснюється за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

Контакти

  • http://impulsua.org/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.