bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Нижньодуванська ОТГ посилює боротьбу з вірусом «корупція»
19.06.2020

16 червня 2020 року в Нижньодуванської об’єднаної громаді відбулись 2 експертних заходи з метою роз’яснення та обговорення прийнятих НПА: Антикорупційної програми та Порядку запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у Нижньодуванської селищній раді та її виконавчих органах у рамках проекту «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні».

          Під час заходів експерти презентували документи.

        В процесі обговорення учасники з числа депутатів,представників селищної ради, громадських організацій  відзначили, що застосування  Антикорупційної програми та Положення по конфлікту інтересівдопоможе посилити комунікацію та співпрацю між місцевими жителями, органом місцевого самоврядування у здійсненні антикорупційної  діяльності на місцевому рівні. Визначення основних завдань такої діяльності, систематизація антикорупційних заходів в Програмі, визначення чіткого строку виконання та відповідальних осіб – основна мета розробки таких документів. Окрім того, органи влади можуть передбачати додаткові заходи, які сприяють досягненню прозорості та відкритості роботи, залучення громадськості. Після завершення заходів визначили подальші кроки співпраці Робочої групи щодо впровадження антикорупційних політик Нижньодуванської селищної ради, виконання прийнятих документів та необхідність проведення інформаційних зустрічей з мешканцями ОТГ. 

     Нагадуємо, щоНіжньодуванська ОТГ стала одним із партнерів громад-учасниць проекту «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», який виконує коаліція громадських організацій - Ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії у 8 областях України. 10 червня 2020 року в Нижньодуванської громаді депутати під час сесії селищної ради підтримали розроблені проекти Антикорупційної програми на 2020 – 2023 роки та Порядку запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у Ніжньодуванської селищній раді та її виконавчих органах.

 

 

 

Діяльність проходить в рамках проекту Центру Доброчин «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», що виконується за фінансової підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерланди та у партнерстві з Мережею* Ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії.

 

*Волинський Інститут Права (Волинська область), Центр Громадської Адвокатури (Львівська область), Асоціація сприяння самоорганізації населення (Одеська область), Фонд Розвитку міста Миколаєва (Миколаївська область), Причорноморський Центр Політичних і Соціальних досліджень (Херсонська область), Громадська Ініціатива Луганщини (Луганська область), Центр «Доброчин» (Чернігівська область), Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики (Дніпропетровська область).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.