bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Сумах відбулась перша фокус-група в рамках проєкту «Нові медіа»
17.06.2020

Нагадаємо, проєкт реалізує ГО «Професійна ліга соціальних працівників Сумщини» у співпраці з Вільнюським університетом та ГО «Фундація Прав Людини» за фінансової підтримки Міністерства Закордонних Справ Литовської Республіки. 

Метод фокус-групи дозволив невимушено спілкуватися з майбутніми медійниками, з метою визначення їх поглядів, ставлення до проблем ЗМІ та до способів їх розв’язання. 

Перед фокус-груповою дискусією відбулось анкетування учасників проєкту. Питання були відкриті, що допомогло одержати повні ґрунтовні відповіді. Студенти кафедри журналістики та філології та Машинобудівного коледжу СумДУ висловили свої думки з питань відмінностей функцій журналіста і блогера та основної мети їх діяльності. Окрім того, було проаналізовано різновиди категорій блогів та феномен розвитку і популярності блогосфери у суспільстві. 

За результатами фокус-групи присутні дійшли спільної думки, що головна відмінність між блогером і журналістом полягає у тому, що журналіст зазвичай підносить аудиторії об’єктивну, обґрунтовану інформацію, тоді коли блогер в більшості випадків ставить себе на перше місце, а не інформацію, яку висвітлює. 

Проєкт проходить у тісній співпраці з кафедрою журналістики та філології та кафедрою психології, політології та соціокультурних технологій Сумського державного університету. 

В рамках проєкту учасники отримають необхідну базу знань стосовно українського блогингу, дізнаються наскільки перспективне блогерство в Україні, як джерело прибутку та з чого розпочати самостійний шлях у цій галузі. 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.