bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодь Шульгинської ОТГ долучається до вирішення місцевих проблем
11.06.2020

Восьмого червня відбулася наступна зустріч між активною молоддю громади та представниками ГО «Громадська ініціатива Луганщини». В рамках Майстерні представництва та комунікації з владою в ОТГ.

       Експертка ГО Катерина Калинина розповіла про особливості створення молодіжної ради в ОТГ, про можливості впливу на прийняття рішень в громаді, про взаємодію з владою. Молодь Шульгинської ОТГ навчались та спілкувались. Під час заходу обговорювали також пасивність молоді у житті громади, дискутували на тему форм участі молоді у житті громади. Окреслили права молоді, інструменти, які допоможуть молоді бути почутим у своїй громаді, контролювати, моніторити роботу місцевої влади. Також обговорили важливість та корисність створення консультативно-дорадчих органів, в тому числі й Молодіжних рад.

      Крутий спіч Валерії Ткаченко взагалі зайшов на ура!))) Вона розповіла про молодіжну раду Чмирівської ОТГ, про історію створення, про пророблену роботу та про діалог з владою. Лера зазначила, що до складу молодіжної ради необхідно залучати молодь віком 18+, яка прагнула змінити своє середовище та надати імпульс розвитку своєї громади. Також акцентувала важливість залучати у молодіжну раду працівників відділу освіти, молоді, культи з числа молоді. Саме ці представники зможуть налагодити комунікацію між владою та консультативно-дорадчим органом.        

        На заході були окреслені деякі конфліктні ситуації, які можуть викликати    непорозуміння та кризу у розвитку молодіжного сектору. Серед таких були названі конфлікти між молоддю центру та периферії, між головою та молодіжною радою тощо. Подискутували про шляхи вирішення цих конфліктів та їх попередження. Захід закінчився у неформальній обстановці, обговорюючи питання створення консультативно-дорадчих органів, їх функціонування. Молодь Шульгинської ОТГ вирішила, що в їх громаді такий орган конче потрібний та вже почали обговорення щодо його створення.

Після зустрічі молоді люди домовлялися про подальший план дій щодо сталості своєї ідеї. Тепер ми на початку великих змін!

      Захід проведено ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проекту «Забезпечення ефективної комунікації в об’єднаних громадах Луганщини як основа їх сталого розвитку»за фінансової підтримки МФ «Відродження».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.