bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дорожні карти реформ на Харківщині
21.05.2020

На початку 2020 року на Харківщині представники неурядових організацій та громадських активістів з Великобурлуцького, Дворічанського, Куп’янського та Печенізького районів Харківської області почали активну роботу щодо коаліціювання/об’єднання мешканців громад в команди задля створення 4 місцевих коаліцій, котрі будуть розробляти та впроваджувати Дорожні карти реформ на місцях.

На початку цієї роботи відбулися робочі зустрічі в громадах, було проведено аналітичну роботу та всі команди пройшли відповідні навчальні курси по комунікації та адвокації. Після отриманих знань та навичок розпочався новий етап проєкту, а саме формування структури на наповнення локальних Дорожніх карт реформ 4 громад Харківщини.

Як показав досвід коаліцій Реанімаційного пакету Реформ та досвід Реформаторської коаліції Чугуївщини, яка вже працює не один рік та впровадила багато завдань в рамках Дорожньої карти реформ Чугуївщини 2018-2020 рр., що подібне коаліціювання мешканців громад та ефективний вплив на владу через різноманітні адвокаційні механізми це один із найдієвіших шляхів розвитку громад через взаємодію саме громадськості з органами влади .

 

Команда проєкту на чолі з Чугуївської правозахисною групою разом із представниками громадського сектору чотирьох громад розпочали роботу над аналітикою проблем та визначеннями найбільш актуальних проблем чи ідей для цих громад, розпочали роботу над залученням мешканців до обговорення таких проблем та, що важливо, шляхів їхнього можливого вирішення і цей процес дав свої результати.

На початку березня всі команди розробили проєкти Дорожніх карт реформ, котрі були певною першою інтерпретацією найбільш актуальних реформ, котрі можна реалізувати без великих фінансових ресурсів, а лише об’єднавши спільні зусилля коаліцій, місцевої влади та бізнесу.

Деякі з цих заходів мають зовсім простий характер, як особисті зустрічі з депутатами, виконавчим комітетом до проведення масових акцій, фестивалів, відкриття гуртків та центрів реабілітації, які потребують додаткового пошуку фінансових ресурсів.

 

Довідка: Проєкт «Зміни в громаді починаються з тебе»  реалізується Чугуївською правозахисною групою в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст заходу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.