bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

WikiInvestigation виявив цінову різницю у закупівлі різними замовниками
28.04.2020

Різниця у ціни на однаковий товар в одного постачальника і в однаковий період часу у різних замовників, виявляється, може бути різною.

Про це йдеться у розслідуванні “За якими цінами в період пандемії замовники купують безконтактні термометри”, що опубліковане на платформі. 

Громадський детектив з’ясував, як різні замовники купували однакові безконтактні інфрачервоні термометри LANDWIND LW FT116.

Так, Комунальне підприємство “Київський метрополітен” купило один такий термометр за 2 336,00 грн., Комунальне підприємство “Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м.Києва” - за 1950, 00 грн., Комунальне некомерційне підприємство “Великоолександрівська районна лікарня” Великоолександрівської райради Херсонської області - за 2 500, 00 грн., на Вінничині КП “Погребищенський центр первинної медико-санітарної допомоги” Погребищенської районної ради - за 2400,00 грн. 

Чи не найдорочше - за 2900 грн за одиницю - купило такі безконтактні термометри КП КНП “Липовецький районний центр первинної медико-санітарної допомоги” Липовецької районної ради Вінницької області.

Нагадаємо, Фонд Інновацій та Розвитку та проект WikiInvestigation ініціювали Всеукраїнський контроль закупівель, необхідних для подолання коронавірусу для унеможливлення корупційних ризиків.

З чек-лістом можна ознайомитись тут.

Також через платформу можна повідомляти про факти завищення ціни на лікарські засоби, товари медичного призначення та соціально значущі товари.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.