bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Період пандемії показує реальну спроможність громад забезпечувати соціально-важливі сфери
22.04.2020

Цього тижня канал «ІнтерВізор» спільно з Асоціацією міст України провів онлайн-марафон з міськими головами малих міст. 

Основними темами, які обговорили учасники марафону стали зміни до Держбюджету-2020 та вплив на бюджети громад в умовах пандемії; протидія пандемії у громадах; скасування повноважень ДАБІ у міст і ОТГ; реформа адміністративно-територіального устрою, можливість проведення місцевих виборів.

Вознесенський міський голова Віталій Луков, який також взяв участь в онлайн-марафоні, зазначив, що період карантину та поширення пандемії чітко показує здатність громад першочергово забезпечувати соціально-важливі сфери, в тому числі, й медичну галузь у часи протидії Covid-19: 

Плановий бюджет у нас складає 169 млн грн, і, відповідно, в нас і видатків більше.  Вторинна ланка лікарні на балансі міста (Вознесенська), вже давно, і якщо інші громади співфінансують районні лікарні, то Вознесенська ЦРЛ наша повністю. Якраз це і показало таке поняття “спроможності” і “неспроможності” об’єднаних громад, в тому числі і діючих вже давно, і новостворених. Якщо лікарня на нашому балансі, і ми мусимо її “тягнути”, то інші громади кажуть — немає “сили” чи немає можливості. Такі нюанси доводять - спроможність повинна бути справжня, а не на папері”, - прокоментував Віталій Луков.

 

 

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.