bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Підрядника, який недобудував дитячий будинок у Вознесенську зобов’язали через суд
22.04.2020

Усе розпочалося з блогу про те, як вкрали 11 млн гривень у сиріт з дитячого будинку.

У блозі йдеться про те, що на сайт Карти ремонтів надійшла скарга у правдивість якої, повірити важко. За словами скаржника, підрядник у кінці 2018 року отримав авансом 100% коштів у сумі понад 10 млн грн на будівництво дитячого будинку в місті Вознесенськ, що у Миколаївської області, але так його і не побудував.

25 лютого 2019 року на сайті Вознесенської територіальної громади з’явилося повідомлення про початок робіт із будівництва дитячого будинку.

Проте, отримавши всі кошти наперед та маючи майже рік на виконання робіт, підрядник облаштував лише будівельний майданчик та заклав фундамент будівлі.

Як стало відомо із засідання постійної депутатської комісії Вознесенської міської ради ТОВ “ІВЕКО-БУД” відмовилось у добровільному порядку повернути аванс.

Тому міська рада за прострочення Підрядником строків виконання робіт звернулась до суду з вимогою повернути кошти та відшкодувати збитки. Суд залишив позов без розгляду, бо у міського бюджету не знайшлося грошей сплатити 140 тис. грн судового збору. Далі у справу включилася прокуратура.

Власне, коли на побудову дитячого будинку виділяються авансом бюджетні кошти, а будівництво вчасно не завершується, то винен підрядник, який вчасно не завершив роботи та міські чиновники, які не проконтролювали належним чином дотримання календарного плану. Тому Антикорупційний штаб звернувся до прокуратури Миколаївської області та міської влади з проханням дати свою оцінку ситуації та запитати, хто буде покараний за позбавлення 10 дітей-сиріт можливості мати новий дах над головою.

Згодом, Вознесенська місцева прокуратура Миколаївської області відкрила кримінальне провадження за заявою Антикорупційний штаб з цього приводу. Посилання на документ: https://cutt.ly/AyeaURP

Тому Вознесенська місцева прокуратура, у свою чергу, подала позов до суду про розірвання договору підряду на будівництва дитячого будинку сімейного типу в Вознесенську, повернення невикористаного авансу та сплати штрафних санкцій на загальну суму в майже 11 млн грн.

Додатково: 

 Антикорупційний штаб – це громадська організація, метою якої є запобігання і протидія корупції, а також зменшення толерантності до корупції серед населення. 

Карта ремонтів – інноваційний інструмент Штабу з інформацією про ремонти, профінансовані з міського бюджету.

Контакти

  • За додатковою інформацією звертайтеся до PR-менеджерки Антикорупційного штабу Павлюк Ольги за номером +380688422114
  • або е-мейлом: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.