bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Книга змін
06.04.2020

«Книга змін» - збірка проєктів, реалізованих підлітками у 2019 році.

Запрошуємо ознайомитися із результатами учасників школи «Агенти змін.Діти», опублікованими в збірці. Мистецькі, соціальні, навчальні та розважальні ініціативи, втілені у життя по всій Україні: від Коломиї до Очакова, від Львова до Старобільська.

Завантажити книгу:
Українською мовою
Англійською мовою

Хлопці і дівчата віком 13-17 років, які проходили навчання у школі громадянської участі «Агенти змін.Діти», в якості одного із завдань реалізували свої проєкти протягом трьох місяців, з квітня по червень 2019 року.

Зміст

У «Книзі змін» ви можете побачити коротку інформацію про ініціативи різного напрямку, онлайн і офлайн, публічні та персональні, благодійні та підприємницькі.

Наприклад, сайт міста Шепетівка Хмельницької області “OKATA”, друкована збірка поезії з авторськими ілюстраціями “Young Art”, перший дводенний сімейний фестиваль в селі Новопілля Дніпропетровської області, виготовлення інформаційних табличок про історичні будівлі міста Сокаль Львівської області чи соціальний проєкт «STEM без обмежень», який залучив сто дітей Миколаївської області до вивчення інноваційних технологій.

Переглянувши дану книгу, ви можете отримати порцію натхнення для змін у своїй громаді. Тут фактично готові ідеї, що ж цікавого можна організувати. Заохочуємо поширювати збірку серед школярів та студентів! Якщо 14-річний Микола зміг встановити п’ять велопаркувань у Полтаві, то чому ж у когось іншого не вийде облаштувати хоча б одну біля школи?

Структура

У збірнику все просто: одна сторінка – один проєкт. Крім короткої інформації про автора та суть ініціативи, опис містить наступні дані: бюджет, ресурси, команда, партнери, кількісні та якісні результати.

Уважні відразу помітять, що один проєкт міг реалізовуватися із бюджетом в 10 000 гривень, а інший взагалі без залучення коштів. Це говорить про те, що різні ініціативи потребують різних ресурсів, однак завжди є шлях до її втілення, якщо справді цього хочеш. Важливо також повідомити, що в рамках школи «Агент змін.Діти» учасники не отримували додаткового фінансування для своїх ініціатив від організаторів. У них був тільки чітко пропрацьований план дій та величезний заряд мотивації. І підтримка менторів, батьків, друзів. Це ще один ключ до успіху – наявність команди. Більшість учасників говорить про досвід командної роботи як один з найцінніших умінь, здобутих в процесі реалізації проєктів.

Обкладинка

Окрему увагу хочемо звернути на оформлення «Книги змін». Обкладинка із мінімалістичним дизайном приховує дещо більше. Спробуйте порахувати кількість білих кружечків. Яке число у вас вийшло?

Шістдесят сім – саме стільки проєктів було реалізовано учасниками школи «Агенти змін.Діти» протягом 2019 року у двадцяти областях України.

67 – це понад 10 000 людей, які взяли участь в активностях в якості партнерів, членів команди, волонтерів, гостей.

67 – це майже 250 000 гривень, які вдалося залучити учасникам від спонсорів та небайдужих громадян, щоб створити молодіжний простір, зібратися із родиною на сільському святі чи навчити робототехніці дітей.

Однак найголовніше, що 67 дівчат і хлопців зробили перший крок до реалізації своїх маленьких та великих мрій.

Назва

І ще один момент. Можливо, назва видання «Книга змін» звучить занадто гучно. Відразу згадується відомий китайський трактат «І цзін», що пояснює принципи мінливості природи ти людського життя. Віримо, що для наших учасників кожен реалізований проєкт – маленька крапочка – став особистою гексаграмою до внутрішніх та зовнішніх змін. І ми дуже хочемо поділитися з вами ентузіазмом та запалом цих школярів.

Видання випускається українською та англійською мовами в друкованому та електронному варіантах. Електронну версію видання представлено на сайті ГО Центру “Ейдос”, НЦ МАН України та на сайті школи http://agentyzmin.org.ua/. Дозволяється поширювати тексти з посиланням на джерело.

Про школу

Школа «Агенти змін.Діти» - це всеукраїнський освітній проєкт для підлітків, який заохочує до саморозвитку, відповідального громадянства, проактивної участі та розвитку громад.

Школа відбулася в рамках проєкту «Підлітки змінюють громади в Україні через громадянську освіту» (Teenagers transforming communities through civic education), який реалізують: Центр політичних студій та аналітики «Ейдос», Національний Центр «Мала Академія Наук України», Благодійний фонд «Агенти змін», Молодіжна ініціатива «Серце в долоньках» за фінансової підтримки Фонду Демократії ООН (UNDEF) впродовж 2018-2020 років.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.