bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Для журналістів регіональних ЗМІ провели прес-клуб щодо децентралізаційної реформи
10.03.2020

Наприкінці минулого тижня у Києві відбувся Національний прес-клуб для регіональних ЗМІ. Це вже шостий щорічний традиційний інформаційний захід Асоціації міст України для медіа щодо децентралізаційної реформи. 

Прес-клуб організувала АМУ у рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) за підтримки USAID. На прес-клубі зібралися більше 100 представників ЗМІ з усіх областей України. 

Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан роз’яснив, що пропонує Асоціація у власній Концепції змін до Конституції в частині місцевого самоврядування та територіальної організації державної влади. Він  наголосив, що у пропозиціях АМУ щодо конституційних змін відображені головні принципи Європейської хартії - справедливість розподілу фінансів і однакова якість публічних послуг. 

На першій тематичній Панелі перед журналістами також виступили експерти ПУЛЬСу. Так, регіональним ЗМІ презентували певні позиції Асоціації міст щодо механізмів реалізації медичної реформи; розповіли про ринок землі і про те, що зміниться для муніципалітетів та їх бюджетів; пояснили, якою буде виборча система на місцевих виборах і чого слід очікувати мерам та муніципальним радам. 

Друга панель прес-клубу пройшла у форматі дискусії - обговорення реформи децентралізації модерував Олександр Слобожан, а участь взяли народні депутати України: Зіновій Андрійович, Віталій Безгін, Руслан Трєбушкін, Альона Шкрум, Лариса Білозір, Олексій Гончаренко. 

На другий день, учасники Національного прес-клубу реформ відвідали інноваційні об’єкти міста Києва - Єдиний ситуаційний центр моніторингу роботи транспорту, який розташований у приміщенні комунальної корпорації «Київавтодор», а також ознайомились з діяльністю Центру обробки даних, відкритий в рамках проєкту «Безпечне місто».

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.