bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Слов’янську пройшов Форум можливостей «Розмова на рівних»
04.03.2020

29 лютого в Слов'янську пройшов форум можливостей «Розмова на рівних». Понад 200 людей стали учасниками дискусій про проблеми та можливості для переселенців, людей з інвалідністю, людей старшого віку, жінок та молоді.

У роботі форуму взяли участь експерти, представники місцевої влади, громадських організацій та ініціатив, небайдужі жителі регіону.

Перша панельна дискусія, яка відкрила форум, стосувалася проблем, які є у громадян України, вимушених покинути окуповані території і зону бойових дій. Переселенці розповідали про затримку соціальних виплат, про проблеми з житлом.

Наступні дві панельні дискусії підняли теми самореалізації людей старшого віку і людей з інвалідністю, енергія і життєстійкість яких не залишила байдужими учасників панелей.

Також в рамках роботи форуму були обговорені проблеми та можливості для молоді і жінок в регіоні – говорили про те, де шукати підтримки, однодумців, ресурси, як писати проекти, подавати їх на гранти.

Подібна дискусія для жінок в Слов’янську пройшла вперше і викликала великий інтерес її учасниць. Крім можливостей і перспектив реалізації, торкнулися і теми домашнього насильства, зокрема, як виявити психологічне насильство. З’явилася навіть ініціатива створення безкоштовних груп по роботі з жінкам з різних питань.

Проведення форуму стало першим етапом реалізації проекту “Розмова на рівних”. Наступним етапом буде створення на базі інтернет-видання “Восточный вариант” онлайн-майданчику для фіксації дискусії з рекомендаціями та інструментами рішень і продовження обговорення через інтерактивну взаємодія, а також винесення озвучених проблематик на широку аудиторію.

З усіх питань можете писати на електронну пошту: [email protected] 

Мета проекту “Розмова на рівних” – підвищення експертної спроможності місцевих громад, налагодження взаємодії між різними соціальними групами і побудова відкритого діалогу для подолання проблем і відкриття нових можливостей.

Проект реалізується громадською організацією “Наш будинок – Слов’янськ” і інтернет-виданням “Восточный вариант” за підтримки Програми ООН щодо відновлення і підтримання миру.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.