bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Миколаївщина: у громаді Южноукраїнська планують приєднати ще дві прилеглі ради
11.02.2020

Процес творення ОТГ із містом обласного значення в якості адміністративного центру передбачає приєднання до нього інших рад. Так, у випадку Южноукраїнська, до міста хочуть приєднати Костянтинівську селищну раду (селище Костянтинівка, село Бузьке) та Іванівську сільську раду (села Іванівка, Панкратове) Арбузинського району. 

Про це йшла мова під час зустрічі керівництва відповідних органів місцевого самоврядування  із експертами Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України. 

У обговоренні процесу приєднання взяли участь Южноукраїнський міський голова Віктор Пароконний, представники керівної ланки місцевого самоврядування міста, Костянтинівський селищний голова Микола Коляда, Іванівський сільський голова Віктор Семенов, а також консультанти Асоціації міст України з фінансових і юридичних питань - Юлія Забродкіна та Лідія Віштал. 

“Наразі йде мова про приєднання місцевих рад до міста обласного значення. І якщо з Костянтинівською селищною радою все більш-менш зрозуміло - адже їх приєднання до Южноукраїнська вже було передбачене перспективним планом розвитку територій Миколаївської області, то пропозицію щодо приєднання Іванівської сільської ради було внесено доволі нещодавно. Перспективний план в такій конфігурації тільки  запропонований - потрібно чекати його затвердження Кабінетом міністрів. І вже після цього розпочинати процедуру добровільного приєднання громад”, - коментують експерти Асоціації міст України.  

Розмова стосувалась специфіки процесу приєднання, а також подальшого розвитку Южноукраїнської ОТГ, роботи над економічною складовою. Проаналізувавши специфіку надходжень до бюджету майбутньої ОТГ, експерти Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України розрахували спроможність і допомагають визначити видаткову частину, яка буде здійснюватись за рахунок вже об’єднаної громади. 

Зазначимо, що минулого тижня Асоціація міст звернулась до Кабміну з пропозицією переглянути обсяг субвенцій для громад з центрами в містах обласного значення. АМУ наголошує на тому, що необхідно передбачити відповідні обсяги міжбюджетних трансфертів (освітня і медична субвенції, базова/реверсна дотації) з урахуванням усіх сільських і селищних громад, які приєдналися до територіальних громад міст обласного значення. 

______________ 

Миколаївське регіональне відділення Асоціації міст України

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.