bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Talent ON - проєкт, що допомагає знайти роботу мрії
14.01.2020

ГС « Українська асоціація освіти дорослих» спільно з Представництвом німецької асоціації народних університетів DVV International в Україні відзначили кращі проєкти та ініціативи в освіті дорослих у 2019 році. Вже третій рік поспіль проводиться Загальноукраїнський конкурс кращих проєктів у сфері освіти дорослих.  

Головна мета конкурсу – сприяти розвитку і популяризації освіти дорослих в Україні, об’єднання зусиль, вироблення спільного бачення, накопичення досвіду і поширення кращих практик та корисних ініціатив, спрямованих на формування суспільства, що навчається впродовж життя. 

Цього року серед переможців конкурсу не тільки громадські організації, університети, державні інституції, а й комерційна компанія. Починаємо знайомство з переможцями Третього загальноукраїнського конкурсу кращих проєктів у сфері освіти дорослих з проєкту Talent ON, запущеного сайтом пошуку роботи hh.ua | grc  (ТОВ «Хедхантер»). 

Проєкт Talent ON посів третє місце у номінації «Кращий освітній проект, спрямований на сприяння працевлаштуванню або розвиток соціального підприємництва». 

Унікальність Talent ON, за словами організаторів проєкту полягає у тому, що професійні українські та міжнародні експерти у галузі HR та рекрутингу діляться лайфхаками та практичними порадами у пошуку роботи. Для цього був запущений telegram-канал Talent ON та регулярно проводились безкоштовні вебінари. 

Ми поспілкувались з координаторкою проєкту Talent ON Вікторією Пилипенко про особливості проєкту, відгуки учасників та плани на майбутнє (далі – пряма мова).  

 Талант є в кожного, просто іноді треба допомогти його увімкнути

 Ми говоримо про те, як грамотно скласти резюме, супровідний лист, підготуватися до співбесіди, подолати страхи чи стереотипи тощо. Унікальність проекту – в його спікерах. Адже саме рекрутери – це та перша точка дотику з потенційним роботодавцем. І комунікація з ними часто буває визначальною. Ми створили майданчик спілкування пошукачів та HR-ів, експертів ринку праці. Такий двосторонній діалог на наших заходах – це можливість обмінятися цінною інформацією. Пошукачі отримують відповіді на гострі питання, а роботодавці – розуміють болі пошукачів. Це ще й формує етичну складову на ринку праці. 

Унікальність проекту – в його спікерах. Адже саме рекрутери – це та перша точка дотику з потенційним роботодавцем

Яким би зручним не був онлайн-формат, для нас важливо час від часу зустрічатись з пошукачами наживо. 

Так можна не тільки ефективніше донести інформацію, але і краще зрозуміти потреби та «болі» наших слухачів.  

У рамках співпраці з ФБ «Життєлюб» та проєкту «Трудолюб» ми проводимо регулярні лекції для пошукачів третього віку, на яких виступають наші експерти та спеціалісти українських і міжнародних компаній та діляться лайфхаками та стратегіями пошуку роботи мрії.  

Оцінюючі ці активності, Ірина Шевченко, project manager Фонду та проекту «Трудолюб», наголошує, що дуже багато учасників, які безрезультатно намагалися знайти роботу протягом тривалого часу, висловили особливу подяку за ту психологічну і емоційну підтримку, яку отримали під час лекцій: «Всім сподобалася та дружня атмосфера, яку вдалося створити спікерам – вони познайомилися і поспілкувалися з людьми, у яких ті самі переживання і проблеми, що і у них. Зустрічі надихнули, вселили впевненість в собі і своїх силах, дали енергію і бажання йти до своїх цілей і мрій!». 

 Як показують відгуки, проєкт корисний і для слухачів, і для спікерів. 

Наприклад, Ольга Прохоренко, директорка департаменту персоналу Національного банку України зазначає, що завдяки проєкту Talent ON у роботодавців є унікальна можливість у режимі реального часу поспілкуватись з потенційними працівниками, почути їх думки, інколи складні запитання, фактично «відчути ринок кандидата». А Олександра Прилипко, керівниця відділу підбору та адаптації персоналу департаменту по роботі з персоналом ПрАТ «Датагруп», додає, що спікерство у проекті для неї – це шанс поглянути на пошук роботи очима кандидатів і, можливо, переосмислити деякі процеси та підходи у своїй роботі. 

Так само високо оцінюють Talent ON і слухачі. «Зустріч сприяла підняттю моєї самооцінки та надихнула написати своє резюме, якого в мене ніколи не було… Треба змінюватись – це головне, що я зрозуміла», «З першої зустрічі я побачила блиск і добро у ваших очах. А ще бажання служити людям і допомагати там, де є можливість, знання і досвід!» – такі відгуки ми отримали після однієї з зустрічей з підопічними БФ «Життєлюб». 

 Плани на майбутнє

Ми встигли багато за неповний рік існування проєкту. Проте ще більше належить зробити. Перш за все, ми плануємо продовжувати регулярно проводити вебінари про ефективне резюме та супровідний лист, підготовку до співбесіди тощо. Тобто про базові, обов’язкові та ефективні інструменти працевлаштування, володіти якими має кожний пошукач.   

По-друге, хочемо робити більше спеціалізованих заходів про побудову кар’єру в певних галузях. Минулого року ми розповідали про особливості роботи в медіа, банківській сфері, ритейлі, IT. Попереду ще багато цікавих та перспективних галузей. Адже зараз кардинальна зміна професії – не привілея молоді, а досить звична практика. І ми хочемо допомагати слухачам легше «входити» в нову галузь.  

Зараз кардинальна зміна професії – не привілея молоді, а досить звична практика. І ми хочемо допомагати слухачам легше «входити» в нову галузь”

І ми плануємо частіше зустрічатись наживо зі слухачами Talent ON: продовжимо проводити лекції для БФ «Життєлюб», а ще – будемо влаштовувати майстер-класи зі складання першого резюме, написання мотиваційних листів для студентів, розповідати, як зробити успішні перші кроки на ринку праці.  

У 2019 році ми успішно співпрацювали з Київським міським центром зайнятості, і сподіваємось цю співпрацю продовжити. Адже пошук нової роботи – досить стресовий період у житті будь-якої людини. І хочеться сподіватись, що наші спільні вебінари допомагають пошукачам швидше знаходити нову роботу та позбавлятись цього стресу.  

Загалом, ми відкриті до різних колаборацій. Адже віримо, що спільні зусилля різних компаній та установ можуть дати фантастичні результати та допомогти подивитись на питання працевлаштування та побудови кар’єри з різних точок зору.  

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.