bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадський простір для кожного
04.01.2020

Зовсім нещодавно такий публічний простір відкрив свої двері у с.Строганівка Присиваської ОТГ (Херсонська область) і вже встиг стати центром місцевих подій.

Велике, світле приміщення у сільському Будинку культури доступне для кожного члена громади.

Але громадський простір у Строганівці – це не тільки якісно відремонтована кімната, багатофункціональне обладнання або красиві меблі, придбані за підтримки програми USAID DOBRE. Насамперед, це люди, які наповнюють його життям!

Тренінг для молодих волонтерів

Тут кожен – від малечі до людей поважного віку – може знайти заняття до душі: пограти у розвиваючі ігри, зайнятися неформальною освітою і творчістю або навіть долучитися до прийняття управлінських рішень. Лише протягом перших днів роботи простору, відбулися абсолютно різнопланові заходи, а саме: важливі громадські слухання щодо приєднання кількох сіл до Присиваської ОТГ; відкриті кінопокази; «Літературний калейдоскоп»; конкурс майстрів художнього читання; гра «Місцевий бюджет» для молоді; уроки-квести, тренінги за тематикою волонтерства, подолання конфліктів і толерантного ставлення до оточуючих. Завітав сюди і Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Громадські слухання

«Раніше нам дуже не вистачало простору, де можна зібратися, послухати один одного, поділитися своїми думками, ідеями, здобутками або невдачами, знайти спільне рішення. Тепер ми все частіше відчуваємо, що ми разом, що ми – єдина громада», - наголошує поетеса, місцева вчителька Людмила Бондаренко.

Літературний калейдоскоп” з Людмилою Бондаренко

«У мене була можливість два роки поспіль проходити протягом літніх відпусток стажування у Німеччині, – додає вчителька іноземної мови у місцевій школі Інна Ващенко. – Коли на початку жовтня повернулась додому і на місці необжитих кімнат Будинку культури побачила приміщення громадського простору, після якісного євроремонту, із новенькими меблями, устатковане мультимедійним і музичним обладнанням, таке затишне і по-домашньому привітне, у моїй свідомості мимоволі промайнула думка: «Таки прагнемо жити не гірше, ніж у Європі! І, хоч маленькими крочками, та все ж прямуємо туди!»

Молодь грає у гру “Хто я?”

Добра слава, теплі відгуки про громадський простір швидко облетіли всю округу. Зростає свідома активність людей різного віку і соціального статусу. І планування роботи простору вже не є проблемою, тому що мешканці уже самі проявляють ініціативу, пропонують проводити родинні свята, майстер-класи, уславлення трудових династій, зустрічі із цікавими людьми та представниками місцевого самоврядування ОТГ. Тож, результати свідчать про хороші досягнення.

ГО «Затишок-Строганівка» реалізувала проект «Відкритий простір у Строганівському СБК» у рамках проекту «Голос громади в місцевому самоврядуванні», який виконує ГО «Громадський центр «Нова генерація», регіональний партнер програми USAID DOBRE у Херсонській області.

Контакти

  • Філенко Костянтин
  • грантменеджер ГО “ГЦ “Нова генерація”
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.