bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Згуртування громади через залучення населення до занять спортом
27.12.2019

Ініціативна група із Тавричанської ОТГ, що на Херсонщині, до якої увійшли активні представники таких населених пунктів як: Дудчино, Заозерне, Скворцівка, Солідарне і Тавричанка, вирішила досягти такої мети завдяки створенню просторів для активного дозвілля і спілкування.

Підтримана програмою USAID DOBRE, вона реалізувала проект «Простір для активного відпочинку та спілкування на селі», згуртувавши навколо себе небайдужих та ініціативних селян.

Облаштований прострір

Як результат, одразу в п’яти селах об’єднаної громади – Тавричанці, Заозерному, Дудчиному, Скворцівці та Солідарному – облаштовано простори для занять спортом і комунікації. Силами самих активістів, волонтерів та інших небайдужих громадян.

Встановлення обладнання

Цим подіям передував ряд спортивних і просвітницьких заходів, покликаних привернути увагу населення до необхідності здорового способу життя. Серед них перший у громаді велопробіг, дитячі естафети, інформаційна акція «Активне та корисне дозвілля», під час якої розповсюджувалися листівки з інформацією про важливість занять спортом і про місця встановлення спортивного обладнання.

Веломарафон

Також активістами організовано благодійні ярмарки і збір коштів, завдяки чому громаді вдалося накопичити 4500 грн. на доставку тренажерів.

«Завдяки проекту в п’яти селах були сформовані групи активних людей, здатних спільно змінювати життя на краще. Вони вкладають свої сили, душу, час і гроші для того, щоб принести користь громаді, згуртувати її. Багато односельців дізналися про їх досвід, про наш проект, про відкриті простори для занять спортом, тож я переконаний, що у Тавричанській громаді зростатиме кількість не тільки здорових, але й ініціативних людей», - підсумував Олексій Коновалов, керівник ініціативної групи Тавричанської ОТГ.

Тож, відзначимо, що реалізація подібних проектів сприяє згуртуванню населення навколо спільної ідеї. Облаштування дитячих майданчиків спортивним обладнанням, по-перше, обумовлено відсутністю в окремих селах таких місць і схожих тренажерів, а по-друге, стимулювала дітей і дорослих до більш активного, рухливого способу життя.

Ініціативна група Тавричанської ОТГ реалізувала проект «Простір для активного відпочинку та спілкування на селі» у рамках проекту «Голос громади в місцевому самоврядуванні», який виконує ГО «Громадський центр «Нова генерація», регіональний партнер програми USAID DOBRE у Херсонській області.

Контакти

  • Костянтин Філенко
  • грантменеджер ГО “ГЦ “Нова генерація”
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.