bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Проблеми ВПО: як може допомогти гендерний підхід
27.11.2019

Серед проблем, з якими стикаються ВПО, виділили ті, які мають гендерне забарвлення: зокрема питання виплати аліментів, коли батько на безконтрольний території, визначення місця проживання дитини, коли один з батьків там проживає, влаштування дитини в дитсадок та ін.

Особливо гострою визнали проблему житла для ВПО (зокрема для жінок, які більше переймаються сімейно-побутовими питаннями), зазначивши, що це є базовою потребою, без вирішення якої складно займатися розв’язанням інших питань.

Тренінг з гендерно чутливих практик для бізнесу та НГО

Команда проекту: тренерки, експертки з прав людини Марія Ясеновська, Олена Уварова, Ганна Христова та Катерина Буряковська Мандрікова – разом з представниками і представницями неурядових організацій, бізнесу, місцевої влади, працівниками поліції, суддями та адвокатами з різних міст обговорювали, які є проблеми житла для ВПО, працевлаштування, домашнього насильства та торгівлі людьми. Розглядали, чим ситуація у жінок з числа ВПО у конкретному місті відрізняється від ситуації у інших містах, а також у решти жінок.

Тренінг з гендерно чутливих практик для бізнесу та НГО

Тренерки зазначають, що масштабність проблеми учасникам допомогли усвідомити цифри (кількість ВПО в країні – біля 1,5 мільйону) та приклади зі світового досвіду щодо тривалості вирішення подібних питань. Учасники зізналися, що раніше не усвідомлювали усю глобальність проблеми та кількість людей, які потребують допомоги. В пошуках векторів вирішення проблем аналізували документи, рекомендації комітету по СEDAW та національний план дій.

Тренінги показали, що спілкування безпосередньо із людьми, які проживають у різних місцях, є дуже продуктивним, оскільки надає більш глибоке розуміння проблем ВПО в конкретних обставинах, які потребують обговорення з метою винайдення шляхів їх вирішення.

Тренінг з гендерно чутливих практик для бізнесу та НГО

Робота продовжується, ми рухаємось до наступних кроків, які стосуються аналізу ситуації та подальшого спілкування із громадськістю з метою пошуку нових рішень, розробки рекомендацій”, - зазначила Марія Ясеновська. 

Низка заходів реалізується ХОФ «Громадська альтернатива» в межах гранту, наданого проектом Council of Europe«Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень».

Контакти

  • https://www.facebook.com/PublicAlternative/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.