bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дружківка стає СМАРТ
25.11.2019

Перший міський мобільний додаток SmartDruzhkivka (Розумна Дружківка) відтепер доступний для завантаження за посиланням http://bit.ly/3331lKW для мобільних телефонів на Android. Для ОС iOS додаток з’явиться вже незабаром, а веб-версія доступна за посиланням http://qrcode.druisp.gov.ua/.

Додаток SmartDruzhkivka– це інтерактивна система додаткової інформації для кращої навігації людей у міському просторі та повноцінного включення людей з інвалідністю у життя громади. Для роботи аплікації було виготовлено 500 табличок, які розміщені на закладах комунальної та соціальної сфери; закладах охорони здоров’я, культури, спорту та освіти. На табличках знаходиться QR-код та назва закладу, установи або кабінету, яку продубльовано шрифтом Брайля. QR-код містить у собі важливу інформацію: адресу, графік роботи, контактні телефони, електронну адресу, сайт та перелік послуг. Ці дані можна оновлювати та  додавати за необхідністю. У разі потреби голосовий підкажчик у додатку може проговорювати всю інформацію, що міститься у QR-коді.

«Це перший мобільний додаток для Дружківки. Все дуже просто – ти просто береш телефон, скануєш QR-код, наприклад, на кабінеті лабораторії у лікарні, та отримуєш необхідну інформацію, який час прийому аналізів, а коли можна отримати результати. Це дозволить краще орієнтуватися у місті, як дружківчанам, так і гостям міста. Також додаток допомагає людям з інвалідністю бути включеними у життя громади. На табличках нанесена інформація шрифтом Брайля, а сам додаток має голосовий супровід на випадок, якщо у користувача є проблеми із зором. Подібних інструментів у сусідніх містах немає. Тому для нас це не тільки додаткова відповідальність, але і цікавий виклик. Пізніше Дружківка зможе ділитися цим досвідом з іншими містами Донеччини», – говорить Дмитро Баландюк, член Комітету доступності Дружківки.

Створення додатку стало органічним завершенням першої частини проєкту «Оцінка фізичної доступності Дружківки», в рамках якого проходили навчання для посадовців та містян щодо створення інклюзивного міського простору, відбувся аудит доступності у Дружківці та зйомки циклу відео «Видимі» (http://bit.ly/2CSNA6T).

«Був проведений великий обсяг роботи для того, аби все працювало. Треба було зібрати інформацію майже від усіх міських служб, підприємств та установ, структурувати її та завантажити у додаток, який розроблявся спеціально для Дружківки. Важливо, що це була командна робота і місто нам в цьому допомагало. Впевнений, що користувачам він сподобається, вони будуть давати зворотній зв’язок, і ми зможемо оновлювати додаток, аби він завжди залишався актуальним», – підсумував Сергій Пронкін, голова громадської організації «Нова Дружківка».

Створення мобільного додатку SmartDruzhkivkaстало можливими завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.