bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Для чого потрібна система внутрішнього контролю та аудиту (ВК-ВА) у ОТГ?
15.11.2019

Саме це обговорили у Покровській селищній раді на зустрічі з представником мережі  #ГромадськаПрефектура Дніпропетровської області, що відбулась 12 листопада 2019 року за результатами громадського аудиту відповідності вимогам національного законодавства практик органів місцевого самоврядування.

Керівництво громади погодилось створити робочу групу, що за допомогою громадських префектів напрацює пакет місцевих НПА, що необхідні для ефективності врядування. 

«…Система ВК-ВА має бути не тільки законною але й зручною для органів громади. Комплекс документів повинен бути не тільки відповідати законодавству але і бути зручним для використання та враховувати особливості ОТГ.

Важливим кроком стане планована нарада робочої групи з навчанням для місцевих посадовців з обговорення викликів та напрацювання прозорих та підзвітних процедур. 

Наші представники вже брали участь у липневому навчанні з питань запровадження системи внутрішнього контролю та внутрішнього у місті Миколаїв. Все буде добре!….». Саме так прокоментувала результати зустрічі начальниця фінансово-економічного відділу виконавчого комітету Покровської селищної ради Петрик Ірина Олександрівна.

Зі свого боку, голова ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» Андреєв Олексій Миколайович зазначив:

«...Ст. 26 Бюджетного Кодексу України вимагає на місцевому рівні запровадити  систему внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту у діяльності виконавчих органів та їх відокремлених підрозділів. А Постановою КМУ від 12 грудня 2018 р. №1062 визначені «Основні засади здійснення внутрішнього контролю розпорядниками бюджетних коштів». 

Тому потрібно виконавчим органам ради прописати внутрішнє середовище та процедури управління ризиками, заходів контролю, інформаційного та комунікаційного обміну, моніторингу і оцінки ефективності.

Згідно висновків нашого аудиту, існуючі зразки та розроблені іншими громадами документи внутрішнього контролю є досить громіздкими, та не враховують специфіку управління Покровської громади.

На виконання рекомендацій аудиту, у громаді запроваджується система внутрішнього контролю. Розроблений проект положення про основні засади здійснення внутрішнього контролю розпорядниками бюджетних коштів, що визначає загальні питання функціонування цього управлінського механізму.

Дякуємо Покровській селищній раді, що є активним учасником проекту з запровадження механізмів ефективного місцевого бюджету за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Громадський аудит проведено у 8-ми громадах 4-х областей України». Записка.

Прес-служби ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» та  ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики».

Робоча зустріч відбулась в рамках проекту «Внутрішній контроль та аудит – як основа підвищення ефективності місцевих бюджетів у 4-х регіонів України», якій реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» спільно з ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» за підтримки Уряду Великої Британії та в рамках діяльності «Мережі ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії».

Контакти

  • 47-38-79

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.