bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Антикорупційне еко-середовище в громадах
08.11.2019

Незабаром Асоціація сприяння самоорганізації населення працюватиме над створенням антикорупційної екосистеми в одній з об’єднаних громад Одеської області.

Які активності заплановані експертами?

  • розроблення та прийняття радою ОТГ антикорупційної програми та нормативно-правового акту щодо запобігання виникненню конфлікту інтересів;
  • створення сприятливого середовища для вироблення та реалізації превентивної антикорупційної політики в громаді;
  • створення сприятливих умов для забезпечення відкритості та прозорості місцевих органів влади;
  • проведення інформаційних та просвітницьких заходів задля підвищення рівня обізнаності громадян та формування антикорупційної свідомості;
  • роз’яснення діючого антикорупційного законодавства;
  • проведення інтерактивних семінарів в ОТГ задля надання громадянському суспільству ефективних публічних інструментів нагляду.

Особлива увага буде приділятись антикорупційній комунікації в громаді. Експерти будуть працювати над подоланням стереотипних думок про антикорупційну бездіяльність місцевих органів влади, висвітленням реальних успіхів та досягнень антикорупційної реформи.

Подібні заходи будуть проводитись і в ОТГ Волинської, Дніпропетровської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Херсонської та Чернігівської областей.

5 та 6 листопада у місті Чернігів відбулася робоча зустріч партнерів проекту, на якій було напрацьовано та узгоджено методологію проекту.

Антикорупційні заходи в громадах проводяться Мережею Ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії в рамках проекту «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні України» за фінансової підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.