bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Бути ефективними у втіленні амбітних цілей». Історія успіху Інституту аналітики та адвокації
25.10.2019

Пропонуємо вам історію успіху полтавського think thank, який за шість років роботи став одним з найкращих європейських «мозкових центрів» за рейтингом Global Go To Think Tank Index 2018.

Як усе починалося

Історія Інституту аналітики та адвокації почалася у 2013 року. Тоді декількох однодумців  об’єднало спільне прагнення розвитку громадянського суспільства. Першою ініціативою ІАА стала протидія поборам із пацієнтів у медичних закладах. Провівши перші дослідження у сфері медицини, ми побачили, які питання є найгострішими та потребують пошуку рішень для позитивних змін. Та головне ми зрозуміли, що органам влади бракує якісних досліджень, які би представляли палітру аргументів та доказів, аби приймати більш ефективні рішення та отримувати стійкі результати. Саме тому наша організації уже 6 років працює у сфері аналітики та адвокації. 

Хто ми зараз

Інститут аналітики та адвокації у 2019 році – це команда із 28 однодумців, яка працює у напрямках аналітики, адвокації та є ресурсним центром. ІАА намагається підвищувати спроможність впливу неурядової спільноти на формування і реалізацію політик. Ми високо цінуємо власну репутацію, відповідально підходимо до розбудови власної інституційну спроможності, маємо значний досвід. Лише за минулий рік ми реалізували 14 масштабних проектів, створили близько 30 аналітичних продуктів, провели 25 навчальних заходів. Наш аналітичний центр отримав найвищу оцінку «5 зірок» у рейтингу фінансової відкритості «Transparify», а також увійшов до списку найкращих аналітичних центрів Східної Європи за програмою Think Tanks and Civil Societies Program «Global Go to Think Tank Index Report» Університету Пенсильванії. Ми не зупиняємось та ставимо нові амбітні цілі.

Наші досягнення

Те, що у 2013 році зародилося як ініціатива із протидії поборам з пацієнтів, за 5 років перетворилося у загальнонаціональну адвокаційну кампанію у 18 регіонах України. За цей час ми провели аналітику, адвокацію, журналістські розслідування, що у результаті призвели до прийняття наказу МОЗ України від 25.07.2017 № 848 «Про здійснення заходів з контролю за надходженням і використанням благодійних пожертв у закладах охорони здоров’я». Ми намагаємось створювати та імплементувати інструменти, які роблять діяльність влади більш підзвітною та прозорою. Для прикладу, це портал «Доступні ліки».

Зараз ми працюємо над створенням та імплементацією екосистеми Полтава – smart city.

Ми адвокатуємо антикорупційні політики. Для прикладу, це Програма запобігання корупції у Полтавській області. Ми ділимось нашим досвідом та продуктами не лише в Україні, а й країнах Східної Європи та Центральної Азії. Ми створили незалежний канал громадської журналістики – ІВ «Трибуна», який направлений розвиток критичного мислення та свободи слова. Кожен із результатів роботи несе свій унікальний вплив. 

Чому Мережа хабів

У 2018 році ми приєдналися до Мережі хабів України для того, щоб знайти нових однодумців, партнерів та ділитися досвідом із тими, хто цього потребує. Членство у Мережі дає нам розуміння того, що за такими об’єднаннями майбутнє, адже кожен із 15 Хабів має свій унікальний досвід та експертизу. У тісній колаборації досвіду, разом, ми можемо бути більш ефективними у втіленні амбітних цілей.

Контакти

  • www.hubs.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.