bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ДЕІ та ідентифікація дельфінів: нові факти дослідження
21.10.2019

ЕПЛ презентує нові факти дослідження про ідентифікацію дельфінів, що утримуються в неволі.

Раніше ми повідомляли про те, що звернулися із запитами до обласних екоінспекцій для отримання ідентифікаційних даних дельфінів, що знаходяться в неволі. ДЕІ у Миколаївській області[1], ДЕІ у Одеській області[2], ДЕІ Кримсько-Чорноморського округу відповіли, що даними про кількість дельфінів, які утримуються в неволі, вони не володіють, а тому вони звернулися за цими даними до дельфінаріїв.

ДЕІ у Одеській області повідомила, що дельфінарій «Немо» у Одесі так і не надав ідентифікаційні дані про морських ссавців. Схожа ситуація відбулась і у Миколаївській області. ФОП Туровський Валерій Григорович, який є власником приміщення дельфінарію «Немо» в Коблево, проігнорував запит екоінспекції – лист повернувся адресанту у зв’язку із закінченням строку зберігання. Цікаво, що у випадку дельфінарію в с. Коблеве, навряд чи власник приміщення надав би ідентифікаційні дані дельфінів, адже не він експлуатує цих тварин. ДЕІ Кримсько-Чорноморського округу взагалі повідомила нам, що інформація про дельфінів є комерційною таємницею ТОВ «Нерум», а тому, хоча інспекція і володіє цими даними, не може їх надати (!!!). Цій ситуації ми присвятимо окремий пост.

Водночас, факт залишається фактом – дельфінарії ігнорують запити Держекоінспекції щодо інвентаризації дельфінів. Таке ігнорування може свідчити про те, що дельфінаріям є що приховувати. Якби дельфіни, що утримуються в неволі, були народжені справді у неволі, а не вилучені з морського середовища, не було б підстав приховувати інформацію про їхню кількість, вік та джерело походження. Більше того, нехтування обов’язками повідомляти екоінспекцію про факти народження та смерті дельфінів свідчать про те, що тривалість життя морських ссавців у неволі таки коротка.

А ми нагадуємо, що відвідування дельфінаріїв, цирків та інших закладів, де утримують та експлуатують тварин, - це фінансування жорстокого поводження. Будьте гуманними! Не відвідуйте такі заклади та шоу!

Наші контакти:

Наталія Куць, юрисконсульт, аналітик ЕПЛ

[email protected], +380 32 225 76 82

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.