bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У гостях в «Активної Громади» м. Кропивницький
24.09.2019

До Кропивницького в гості завітав представник Київського дебатного клубу Олександр Радковський, киянин, студент Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського, громадський активіст. Два дні обміну пройшли з метою дослідити дебатний рух та поділитися власним досвідом організації тематичного клубу.

АГ Кропивницький

21 вересня відбувся воркшоп за участі регіональної команди ВІ «Активна Громада» Інституту «Республіка». Анатолій Стоян, регіональний координатор, та Олександр Радковський під час майстерні поділилися історіями зародження та діяльності дебатних рухів. Пан Анатолій розповів, як щороку у травні «Активна Громада» проводить низку локальних турнірів і національну інтелектуальну битву, участь у якій беруть школярі 10-11 класів та студенство 1-3 курсів. Змагання відбувається на теми політичних реформ: виборчої, антикорупційної та реформи фінансування політичних партій.

обмін АГ Кропивницький,

У свою чергу Олександр презентував Київський дебатний клуб. За його словами, під час зустрічі завдяки інтенсивній груповій взаємодії, актуальному досвіду й особистому переживанню учасників вдалося виробити основні ідеї, як залучити ресурси, вибрати теми, які були б цікаві для широкої цільової аудиторії.

- Ми сподіваємося, що воркшоп у Кропивницькому став ще однією сходинкою, яка поліпшить роботу дебатних клубів. Щиро дякую за участь в інтерактивному заході представникам активної команди Олексій Кисенко, студентові ЦДПУ імені В. Винниченка, Олі Ткачук, заступниці декана факультету економіки та менеджменту ЦНТУ, Василю Левицькому, журналістові UA: Кропивницький, моїй помічниці, комунікаційному координатору Лесі Міроновій та нашому гостю Олександру Радковскому, - зауважив Анатолій Стоян.

Цього дня Кропивницький святкував День міста. Тож активісти запросили гостя долучитися до активностей. Разом з командою вони взяли участь у святковій інсталяції з 265-ти повітряних кульок, АвтоМотоВиставці, зустрічі з лідером ініціативних груп громадян за місцем проживання та майстринею Тетяною Артеменко.

Зустріч АГ Кропивницький

Яке ж свято без справ - також відбулася зустріч з очільницею відділу з питань внутрішньої політики міської ради Оксаною Горбенко. За словами пана Анатолія, вони обговорили взаємодію місцевої влади та громади, впровадження публічних консультацій та підготовку програми з розвитку громадянського суспільства.

22 вересня активіст Олександр долучився до проведення інформаційної години на тему: “Інструменти контролю за обранцями ВРУ ІХ скликання”.

АГ Кропивницький, обмін

- Ми питали в громадян: Чи готові ви до громадського контролю народних обранців, і чи знаєте вони як це робити? Наміри були майже в кожного із наших співрозмовників, а от про наявні інструменти знали далеко не всі. Тому, я безпосередньо на місці демонстрував доступні онлайн інструменти. Люди дякували нашій команді за доступні роз’яснення та обіцяли контролювати народних депутатів, - розповів Олександр.

На завершення подорожі в студії UA: Кропивницький киянин поспілкувався з ведучим Василем Левицьким. Журналіст поділився лайфхаками, як потрібно пропагувати діяльність ВІ «Активна Громада» в ЗМІ, а Олександр  Радковский стосовно тем, яких не варто не виносити на дебати. 

АГ м. Кропивницький

Сподіваємося, що кожен отримав максимум інформації, корисних даних та емоцій. Попереду ще кілька історій обміну. Стежте за нами в соціальних мережах, долучайтеся до діяльності, будьте активними.

Обміни стали можливими за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI).

Контакти

  • 0950447600

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.