bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Жорстокість до тварин породжує жорстокість до людей
18.09.2019

Дослідження показують, що жорстокість до тварин є передвісником вчинення злочинів проти людини.

15 вересня 2019 року пройшов Всеукраїнський марш за тварин, який об’єднав однодумців 24 міст. Цей Марш відбувається третій рік поспіль за ініціативи гуманістичного руху UAnimals, його відвідують тисячі людей по всій Україні. Така подія – приклад того, що суспільство готове до змін, і що широкий публічний запит на вирішення проблем у сфері захисту тварин від жорстокого поводження існує.

ЕПЛ підтримує вимоги Маршу і працює над їхнім втіленням, зокрема над забороною використання тварин у цирках, дельфінаріях та інших видовищних заходах, над запровадженням реєстрації домашніх, безпритульних тварин, та тварин, що перебувають в неволі, над забороною регулювання чисельності тварин способом евтаназії тощо.

Однак, факт залишається фактом – більшість політиків та населення залишаються пасивними у впровадженні та просуванні рішень у сфері поводження з тваринами та не підтримують їхнє втілення на практиці. Зважаючи на це, команда ЕПЛ хотіла б нагадати про один з важливих фактів того, чому вирішення проблем у сфері захисту тварин від жорстокого поводження є першочерговим питанням, яке напряму впливає на життя людей.

Численні іноземні дослідження підтверджують факт, що особи, які вчиняли злочини чи жорстокі дії по відношенню до тварин, в подальшому вчиняли аналогічні злочини по відношенню до людей. До прикладу, за даними досліджень, проведених у США[1], 71-83 % жінок, які відвідували притулки для постраждалих від домашнього насильства, повідомляли, що їхні партнери також знущалися над домашніми тваринами та\або вбили їх[2]. Інше дослідження показало, що факти знущання над тваринами були встановлені у 88% сімей, що перебували під наглядом через фізичне насильство до дітей[3]. Крім того, усі хлопці, що застосовували вогнепальну зброю у семи школах протягом 1997-2001 роках, попередньо були залучені до фактів жорстокого поводження з тваринами[4]. За даними FBI, факти жорстокого ставлення до тварин слугують своєрідним маркером вчинення інших злочинів, зокрема серійних вбивств, домашнього насильства та насильства над дітьми[5].

Тому, збереження життя людини як найвищої соціальної цінності та попередження вчинення злочинів проти життя і здоров’я людини, певною мірою пов’язане із попередженням настання фактів жорстокого ставлення до тварин. Закликаємо людей не бути пасивними, а органи влади –  не нехтувати проблемами у сфері захисту тварин, а працювати над їхнім вирішенням спільно із представниками експертного громадянського суспільства.

Наші контакти:

Наталія Куць, аналітик, юрисконсульт ЕПЛ

[email protected], +380 32 225 76 82


[2] Walton-Moss, B.J. Manganello, J., Frye, V., & Campbell, J.C.(2005) “Risk factors for intimate partner violence and associated injury among urban women.” Journal of Community Health, 30(5), 377-389.

[3] DeViney, E., Dickert, J., & Lockwood, R (1983) “The care of pets within child abusing families.” International Journal for the Study of Animal Problems, 4, 3321-3329

[4] Randour, M.L.(2004) “Including animal cruelty as a factor in assessing risk and designing interventions.” Conference Proceedings, Persistently Safe Schools The National Conference of the Hamilton Fish Institute on School and Community Violence, Washington, D.C.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.