bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інвентаризація дельфінів непотрібна – позиція Мінприроди
12.09.2019

Позиція Мінприроди щодо прийняття акту про порядок здійснення обліку дельфінів у неволі.

В Україні діє близько 20 дельфінаріїв, які використовують дельфінів та інших морських ссавців у своїх розважальних шоу. Яка точна кількість морських ссавців перебуває у цих дельфінаріях – не відомо. Причиною цього є те, що Державна екологічна інспекція України та її територіальні органи не проводять інвентаризацію індивідуального складу морських ссавців у неволі, оскільки відсутній порядок її здійснення. Така інвентаризація дозволяла б не лише визначити кількість морських ссавців у неволі, але й встановити їхнє джерело походження, вік, подальшу долю новонароджених дельфінів тощо.

З метою розробки та прийняття положення про порядок проведення інвентаризації морських ссавців у неволі, ЕПЛ звернулася із запитом до Мінприроди від 29.07.2019 № 376. У відповідь на запит ЕПЛ Мінприроди повідомило, що не розробляло і не погоджувало акту про здійснення інвентаризації, оскільки відсутня законодавча необхідність його розроблення.

Водночас, розробка та затвердження порядку проведення інвентаризації, згідно вимог законодавства, належить до повноважень Мінприроди[1]. Крім того, саме Мінприроди своїм Наказом поклало обов’язок здійснення інвентаризації дельфінів на ДЕІ України та її територіальні органи[2].

Сподіваємося, новостворене Міністерство енергетики та захисту довкілля має іншу позицію, і невдовзі розробить та затвердить відповідний акт про інвентаризацію морських ссавців у неволі. Про подальшу долю обліку дельфінів – читайте у наших майбутніх новинах.

Наші контакти:

Наталія Куць, аналітик, юрисконсульт ЕПЛ

[email protected], 0322257682



[1] Абз. 3, 8 п.п. 37 п. 4 Положення про Міністерство екології та природних ресурсів України, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 32 у редакції від 28.02.2019, https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/32-2015-%D0%BF

[2] Правила і норми утримання дельфінів в умовах неволі, затверджені Наказом Мінприроди № 622 у редакції від 20.11.2016, https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0278-13

Контакти

  • Наталія Куць
  •  аналітик
  • юрисконсульт ЕПЛ [email protected]
  •  0322257682

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.