bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Україні єднатимуть родини за допомогою серіалу про сільських фермерів
02.09.2019

Зокрема, про це йшлося 27 серпня під час пресконференції у Києві, в інформагенції УНІАН. Учасників пресконференції зібрав проєкт, який втілюється за підтримки Українського культурного фонду, а саме: написання сценарію до мінісеріалу «Фермери».

У події взяли участь: Надзвичайний і повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук, консультант проєкту зі створення сімейних молочних ферм, продюсер серіалу «Фермери» Олександр Гладунов, автор сценарію мінісеріалу «Фермери» Олексій Комаровський, президент Української кооперативної федерації Михайло Корилкевич, виконавчий директор Українського культурного фонду Юлія Федів.

Під час пресконференції спікери розповіли про основну ідею проєкту: створити яскравий сценарій, який можна втілити у фільм, що викличе емоційне співпереживання глядачів у селах. Проєкт покликаний об’єднати членів сімей, яких розкидали світом заробітки, показати їм, що роботи вистачає у рідному селі, що гуртом можна відроджувати українські села.

Посол Канади в Україні Роман Ващук розповів про роль проекту уряду Канади в розвитку українського сімейного фермерства й кооперативів: «Уже протягом десяти років Канада фінансує і проводить проекти в галузі розвитку сімейного молочного бізнесу. Це проекти на загальну дотепер суму 30 млн. канадських доларів. Вони сприяли створенню як у Центрально-східній, так і в Західній Україні сімейних ферм. Цей проект, зокрема, підтримав жінок на селі: 47% членів управ молочних кооперативів – це жінки…».

Також Роман Ващук висловив припущення, чому все ще значна частина українських селян не ризикують відкривати сімейну ферму: «Після останнього століття українські селянка й селянин – це люди скептичні. І без того, щоб порухати, побачити, часом навіть і понюхати, не будуть переконані, що з цієї ініціативи щось вийде», - сказав пан посол. Для таких людей проводять екскурсії на діючі сімейні ферми, де все можна побачити на власні очі. А для тих, хто не може приїхати, за словами посла Канади Романа Ващука, серіал «Фермери» може стати важливим рушієм у прийнятті рішення щодо того, щоб залишитися і працювати на Батьківщині.

У Рівненській, Хмельницькій і Волинській областях ініціативу уряду Канади підхопила Українська кооперативна федерація. «Коли ми почали проєкт зі створення сімейних молочних ферм, то зіткнулися з тим фактом, що чимало селян виїхало на заробітки. Також ми побачили, що в деяких селах половина хат взагалі порожня… Ми дещо переосмислили канадський проєкт і почали поступово впроваджувати власний зі створення сімейних ферм. Ми побачили, що успіх проєкту значною мірою залежить від того, чи зможуть люди змінити своє ставлення до бізнесу на селі», - сказав Михайло Корилкевич. Зокрема, це спонукало членів федерації використати серіал для промоції фермерського руху.

Виконавчий директор УКФ Юлія Федів розповіла присутнім, що місія Фонду полягає у донесенні меседжу, що культура лежить в основі розвитку інших сфер життя суспільства. А мистецтво – це найкращий інструмент донести до українців те, що є важливим для їх розвитку і для розвитку країни. Як сказала Юлія Федів, ідентичність українця – це «працьовитий господар на своїй землі», і на жаль, протягом останнього часу цю ідентичність намагалися викорінити зовні.

«Ми раді, що підтримуємо такий проєкт, як телесеріал «Фермери», тому що цей телепродукт покликаний донести до глядача інформацію, що варто залишатися в Україні і розвивати свою справу. Також важливий аспект – це синергія. Свого часу Канада почала інвестувати в розвиток українського малого бізнесу, і вже починаючи з 2014 року українська держава створює інституції, які вже з державного бюджету інвестують в українські продукти. Ця синергія дуже важлива, ми сподіваємося її продовжувати, щоб частка інвестицій з боку держави – в тому числі в культуру, в розвиток малого бізнесу, в інші сектори – з кожним роком зростала. І ця ідея лежить і в заснуванні Українського культурного фонду», - сказала Юлія Федів.

Автор сценарію мінісеріалу «Фермери» Олексій Комаровський переконаний, що серіал стане підходящим інструментом переконати українців залишатися працювати на Батьківщині. «В Україні руйнуються сім’ї. Коли чоловік, приміром, – у Польщі, а жінка – в Італії, це – не сім’я. Їх треба якось об’єднати і спонукати працювати тут, в Україні… Ми сподіваємося, що через фільм донесемо до глядача, що займатися сімейними молочними фермами – це модерново, престижно і економічно вигідно. До того ж, це сприяє зміцненню сім’ї», - сказав сценарист.

Після створення сценарію буде знято тизер мінісеріалу. Зйомки пройдуть на сімейних молочних фермах. Сформований у результаті роботи презентаційний пакет буде запропоновано потенційним інвесторам зйомок перших чотирьох серій мінісеріалу «Фермери».

Контакти

  • Наталя Богданець
  • менеджер зі зв’язків з громадськістю проєкту ”Фермери”

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.