bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Моніторинговий звіт щодо переслідувань активістів, журналістів та правозахисників в Україні
19.08.2019

Проект захисту громадських активістів презентує третій моніторинговий звіт щодо переслідувань активістів, правозахисників та журналістів в Україні (за липень 2019 року).

Зафіксовано:

  • 14 нових інцидентів
  • продовження справи літнього театру в Одесі. 

Нагадаємо, що спільне підприємство “Солінг”, намагається визнати незаконним рішення щодо приєднання меж Літнього театру до території Міського саду. Це дозволить забудовнику позбавити Літній театр статусу пам’ятки архітектури та містобудування. Як стало відомо зі сторінки активістів Літнього театру, 08 липня 2019 року у судовому позові щодо визнання незаконним рішення виконкому міської ради було відмовлено. Перше засідання відбулося 10 травня.

Області, в яких здійснювалися переслідування та кількість зафіксованих кейсів: 

  • Одеська – 7
  • Київська – 3
  • Миколаївська – 2
  • Хмельницька – 1
  • Рівненська – 1
  • Житомирська – 1

В липні в Одесі здійнювався тиск на Зою Мельнік, яка є відомою одеською активісткою.

Вона до 2015 року активно займалась проблемами доступності пляжів Одеси, а з 2015 року, після початку роботи в патрульній поліції - вона стала відома як захисниця прав дітей. 5 липня Зоя опублікувала пост в Фейсбуці в якому розповіла про корупцію в патрульній поліції. Опісля, почала отримувати погрози. 
Їй зателефонув чоловік, який радив “припинити займатися журналістською діяльністю”: «сунеш ніс куди не положено … Щоб не було погано нікому. Лучше заниматься воспитанием ребенка… Не остановишься, будемо приймати інші мери. Я приїхав до тебе, зачем це тебе треба? Ілі машина тебе твоя не дорога? Занимайся ребенком, воспитывай девочку”.

Повний звіт звіт щодо переслідувань активістів, правозахисників та журналістів в Україні (за липень 2019 року) доступний за посиланням: https://bit.ly/2Ku49e1

Проект “Посилення системи захисту активістів”, що реалізується у рамках спільного проекту Асоціації УМДПЛ та Мережі колективної безпеки “ЗахисТИ” за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в рамках Transition Promotion Program.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.