bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Мистецтво об’єднує міста
14.08.2019

Що таке патріотизм? Мабуть для кожного у цьому понятті присутній свій власний сенс, проте ніхто не стане заперечувати, що повага та любов до Батьківщини розпочинається з любові та поваги до свого рідного міста, села чи селища. 

У наш час новітніх технологій та майже всеохоплюючої “гаджетізації” населення та молоді зокрема, постає завдання застосування нестандартних підходів до навчання та до процесів згуртування громади навколо спільних ідей. На вирішення такої проблеми і спрямовано проект METASITY, завданням якого є переосмислення минулого наших міст для того, щоб забезпечити їм майбутнє.

Як зробити так, щоб кожен звернув увагу на історичне минуле свого населеного пункту, замислився над ним, віднайшов цікавинки та став справжнім патріотом своєї “малої Батьківщини”? Ось у чому справжнє мистецтво”, - розповідає Криворучко Наталя, авторка ідеї проведення художній майстер-класів на історичну тематику для жіноцтва у місті Токмак Запорізької області. “Звичайна екскурсія вже не у тренді, населення вимагає щось нового, нестандартного. У кожного міста є своя історія, іноді - драматична, в реаліях 90-х років ХХ століття - подекуди депресивна. Закриття виробництв, масовиї від’їзд населення на заробітки, економічне зубожіння..Як в таких умовах продовжити любити та поважати свою Батьківщину, свою країну?”, - розмірковує Наталя.

Але на виручку, як завжди, прийшла синергія. Побачивши як у місті Бердянську проводяться майстер-класи з живопису, під час яких більшою мірою на картинах відображаються історичні пам’ятки та просто гарні місця міста, виникла ідея провести майстер - класи для жіноцтва під загальною назвою “Історичне минуле Токмака через мистецький калейдоскоп”.

Нещодавно я проводила виставку своїх робіт на загальну тему “Мистецтво жити у Бердянську”, яка була присвячена красі курортного міста. Виставка живопису обєднала мистецтво та любов до рідного міста, і це стало черговим кроком до того, щоб популяризувати живопис серед населення”, - ділиться своїми думками керівниця арт-студії живопису Ніна Бутєва. “Звичайно я не змогла відмовитися від пропозиції Наталі популяризувати живопис і в інших містах Запорізької області, тим більше у рамках такого цікавого проекту як “Історичне минуле Токмака через мистецький калейдоскоп”.

Як кураторка виставки у місті Бердянську я була приємно здивована, що наша ініціатива майже відразу отримала продовження уже у іншому місті, тим більше за підтримки міжнародного проекту METASITY. Я дуже щаслива від того, що до нього будуть змогу долучитися дівчата та жінки Токмака, представниці активної частини громади, яким не байдуже майбутнє свого рідного міста і які саме через живопис вирішили проявити свою любов до Батьківщини”, - додає Алла Мельничук.

Тож, вже скоро у місті Токмаку пройдуть майстер-класи з живопису під загальною назваю “Історичне минуле Токмака через мистецький калейдоскоп”, які зможуть відвідати майже 60 дівчат та жінок абсолютно безкоштовно. А наприкінці пректу роботи учасниць будуть представлені у місцевому Краєзнавчому музеї до Дня Незалежності та до Дня міста у вересні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.