bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

П’яту хвилю флешмобу #letshelpbabusya підтримали волонтери по всій Україні
30.07.2019

П’ятий всеукраїнський флешмоб #letshelpbabusya 23 липня підтримали волонтери по всій країні. Флешмоб раніше був відомий як #letshelpbabushkas . Цього разу до нього приєдналися понад 20 міст і сіл, завдяки участі 208 волонтерів Києва та регіонів. Свідомі жителі України працювали в 50 магазинах столиці та 34 локаціях Черкаської, Дніпропетровської, Ужгородської, Одеської областей, Львова, Чернігова, Чернівців, Івано-Франківська, Вінниці, Полтави, Сум, Житомира, Харкова, Херсону, Чернівців, Рівного, Кропивницького.

У цей день з 9:00 до 14:00 дня волонтери чергували в залах супермаркетів, пропонували людям поважного віку доповнити їх кошики продуктами та оплатити їх.П'яту хвилю флешмобу #letshelpbabusya підтримали волонтери по всій Україні

Мета флешмобу: привернути увагу громадськості до критичної ситуації, в якій опинилися самотні літні люди України. Близько 300 000 пенсіонерів України щомісяця отримують мінімальну пенсійну виплату в розмірі 1564 гривень. Молодій родині цих коштів вистачає на кілька закупівель в супермаркетах або на один похід в ресторан. Але старенькі бабусі й дідусі повинні зі своєї пенсії оплатити комунальні послуги, придбати продукти, ліки.

Приєднатися до флешмобу могли небайдужі з усіх куточків України. У флешмобі традиційно взяли участь відомі люди, лідери думок і блогери. 

Флешмоб проводить міжнародний благодійний фонд Let’s help з 2018 року. За цей час до акції долучилося більше ніж 500 волонтерів з усієї країни. Загальна сума, яка була витрачена на оплату чеків під час проведення флешмобів, перевищила 400 000 грн.

Let’s Help був створений в 2015 році сім’єю Бондаренко, засновниками ГК «Ліга», яка з 1991 року працює на ринку України. Засновники «Let’s Help» покривають всі адміністративні витрати фонду, що дає можливість 100% благодійних внесків, витрачати на реалізацію програм: «Гідна старість», «Універсальне середовище», «Волонтерчики», флешмоб #letshelpbabusya, інші програми і акції.

Контакти

  • https://letshelp.com.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.