bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадянська освіта – важлива складова ефективної активності громадян
25.07.2019

23 липня відбулось урочисте вручення сертифікатів про завершення освітньої програми «Я – свідомий громадянин».

Проведення програми ініціювала та реалізувала Громадська спілка «Соціальне підприємство «Центр освіти дорослих «Перший». Заняття проводила тренер Центру, заступник начальника управління молоді та спорту Мелітопольської міської ради Тетяна Несват. Участь у курсі взяли 15 учасників різного віку та професій. Заняття проходили на базі Молодіжного центру «People.ua».

Завершення освітньої програмиОсновною метою курсу було підвищення компетенції учасників щодо демократичного устрою держави, усвідомлення своїх прав та обов’язків, а також виховання відповідального ставлення до процесів, які відбуваються в державі, підвищення демократичної свідомості та розвиток критичного мислення.

Під час занять учасники курсу ознайомилися з ключовими принципами та практиками громадянської освіти України; інструментами участі громадян у соціальному, політичному, економічному житті країни та у локальних громадах; перспективами розвитку громадянської освіти в Україні: аналіз та можливості та іншими темами.

Під час останнього заняття учасники ділилися враженнями від курсу та висловили побажання тренеру та організаторам. Багато було слів вдячності за корисний та цікавий курс, за можливість попрацювати в різновіковій групі і віднайти там як однодумців, так і людей з іншими поглядами. Викладачі Мелітопольського училища культури Наталя Малютіна та Ірина Ревенок подякували тренеру за зміст і цікаву подачу матеріалу та заначили  корисність курсу саме для них, а також висловили побажання щодо організації і в подальшому актуальних навчальних заходів з питань громадянської освіти та інших напрямків.

Ця освітня програма є частиною трирічного проекту «Центр Освіти Дорослих – інструмент сталого розвитку громади». В межах проекту передбачено розробку та реалізацію низки освітніх програм для дорослих, що відповідають запитам та потребам жителів Мелітополя.

Зокрема, з 6 серпня стартує новий курс «Ділова українська мова: основи і хитрощі». На цей курс триває набір групи і організатори запрошують всіх бажаючих зареєструватись за посиланням (https://forms.gle/u36soCLGJua1BTAZ6) або на сторінках Центру освіти дорослих «Перший» в соціальних мережах: www.facebook.com/pershyi, www.instagram.com/cod.pershyi, https://t.me/pershyi.

Проект «Центр освіти дорослих – інструмент сталого розвитку громади» реалізується громадською спілкою «СП «ЦОД «Перший» за підтримки DVV International в Україні та сприяння Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Контакти

  • www.facebook.com/pershyi
  •  www.instagram.com/cod.pershyi
  •  https://t.me/pershyi

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.