bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Українські вчителі історії вирушать в Німеччину щоб переосмислити Другу світову війну
19.07.2019

Заповнити білі плями й переосмислити Другу світову! П’ятеро українських вчителів стануть учасниками міжнародного проекту «New views on history/Новий погляд на історію», метою якого є розроблення альтертернативних уроків на тему Другої світової війни. 

Аби максимально правдиво розповісти учням про події 1941-1945 років, вони вирушать до Німеччини, де разом працюватимуть в архівах, вивчатимуть листи очевидців, дискутуватимуть з іноземними колегами та намагатимуться віднайти істину. Серед них можеш бути і ти!

Для кого цей проект?

Для вчителів-істориків, які цікавляться темою Другої світової війни, люблять подорожувати та готові впроваджувати новітні методи викладання у своїх школах. 

Основні етапи проекту

Проект “New views on history” передбачає, що українські вчителі, не тільки поглиблять власті знання з теми, але розвинуть лідерські якості, опанують інструменти неформальної освіти, реалізують себе як дослідники й автори навчальних програм. У зв’язку з цим, в межах проекту передбачені такі види діяльності:

1.Одноденні мережеві зустрічі вчителів історії у Львові (січень 2020; червень 2020; січень 2021). Під час таких зустрічей вчителі обговорюватимуть стандарти освіти в Україні, систематизуватимуть інформацію, розроблятимуть плани уроків. Аналогічні заходи відбудуться в інших країнах-партнерах проекту, а саме в Німеччині, Білорусі та Росії. 

2.Тижневі освітні семінари в Берліні (1-6 березня 2020; 13-18 вересня 2020). Семінари є спільними для вчителів з усіх перелічених вище країн. Під час них вчителі глибше занурюються в тему, обмінюються досвідом та підвищують навички викладання.

3.Курс підвищення кваліфікації вчителів історії у Львові (березень 2021). Вчителі історії підвищують навички викладання своїх колег згідно з розробленими планами уроків. Аналогічний курс пройдуть вчителі в інших країнах-партнерах проекту.

У вчителів з Прикарпаття також є можливість додатково пройти освітню програму “Youth and Education” від Молодіжної організації “СТАН”, що є партнером проекту “New views on history” від України. Таким чином вчителі зможуть дізнатись більше про освітній менеджмент та нестандартні методи викладання.

Умови участі у проекті

Головною умовою є говність:

  • активно долучатись до всіх етапів навчання й розробки планів уроків;
  • провести внутрішній курс для вчителів згідно з розробленими планами уроків; 
  • провести зовнішній курс для вчителів у Берліні або Брандербурзі.

Учасники та учасниці повинні мати закордонний паспорт дійсний до 31 березня 2021 року. Перевагою при відборі також буде знання англійської.

Заповнити форму участі у проекті “New views on history” можна за посиланням до 20 серпня включно.

Взяти участь у програмі “Youth and Education” можна, зареєструвавшись тут до 28 липня включно. 

Проект “New views on history” реалізують “Молодіжна організація “СТАН” (Івано-Франківськ), громадська організація “Interra” (Красноярськ), громадська організація “Взаимопонимание” (Мінськ), музей Берлін-Карлсхорст (Берлін). 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.