bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відтепер інженерів порозуміння можна викликати на гарячу точку
18.07.2019

Відтепер на обох сайтах- https://DignitySpace.org та https://PeaceEngineers.com – доступна кнопка для замовлення послуг Інженерів Порозуміння. 

Ця послуга забезпечується проектом Українсь ц Ннс «ПГ» «Пряма дія Інженерів Порозуміння»*. Проектом передбачено організацію і проведення діалогових процесів для підтримки неприбуткових громадських організацій з різних областей України у трансформуванні деструктивних конфліктів за допомогою інструментарію Інженерії Порозуміння.

Сам задум належить Карлу Плеснеру, сертифікованому тренеру з Ненасильницького спілкування, спів-засновнику і головному куратору Школи «Інженери Порозуміння». За словами координатора проекту Анни Мальони, проект націлений на те, аби українські неурядові організації та спільноти були здатні мирно вирішувати конфлікти, що принесе користь не лише на рівні їхніх організацій, громад, сіл і міст, але й допоможе розвивати культуру діалогу на рівні українського суспільства.

Завдяки цьому проекту «Простір Гідності» уможливлює пряму дію Інженерів Порозуміння як фасилітаторів і медіаторів діалогових процесів між різними групами, що перебувають між собою у деструктивних конфліктах для їх врегулювання мирним шляхом й започаткування співпраці.

На думку організаторів проекту, уміння мирно вирішувати конфлікти – це визначна якість громад і громадських організацій для досягнення розвитку, а відтак – для формування справедливого, демократичного і соціально-відповідального громадянського суспільства.

Ще одним важливим завданням проекту є започаткування моделі некомерційної служби для мирного вирішення конфліктів та налагодження контактів із державними установами з метою співпраці для заснування діалогової інфраструктури з боку держави.  

Як це працює?

1. Оголошення про послугу → інформація, поширена Простором Гідності через громадські партнерські та медіа-канали про існування діалогової служби прямої дії, яка передбачає працю Інженерів Порозуміння задля мирного вирішення конфліктів у суспільстві.

2. Запит з боку організацій → Простір Гідності отримує запит через заповнення спеціально розробленої форми, що доступна за посиланням, від місцевих громад і громадських організацій на послуги Інженера Порозуміння; аналізує ці запити для визначення чи може заявлений конфлікт бути трансформованим у рамках цьому проекту. За висновками оцінки відповідно до внутрішніх процедур та критеріїв відбору, координатор передає запит призначеному Інженеру Порозуміння для подальшої роботи.

3. Пряма дія → Інженер Порозуміння здійснює підготовчу роботу, що передбачає декілька діалогових зустрічей із потенційними учасниками діалогового процесу, та готується до проведення діалогового процесу. На цьому етапі Інженери Порозуміння працюють безпосередньо на місцях виникнення конфліктів.

4. Моніторинг і оцінка → За підтримки та супервізії з боку організаторів та партнерів проекту координатор проекту у співпраці з партнерами проекту проводить якісну і кількісну оцінку роботи Інженерів Порозуміння.

5. Адвокація → Партнери проекту у співпраці із координатором проекту комунікують з цільовими органами державної влади для заснування передумов діалогової інфраструктури на рівні країни.

_

*Проект «Пряма дія Інженерів Порозуміння» здійснюється ГО «Український центр Ненасильницького спілкування і примирення «Простір гідності» в Україні за фінансової підтримки данської організації CISU через партнерську ННС-асоціацію LIVKOM (Данія). 

Контакти

  • +380 (50) 281-80-47 Facebook Page: Простір Гідності E-mail: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.