bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Мережа для мене – це потужна команда експертів та експерток
15.07.2019

Історія координаторки Мережі хабів громадянського суспільства Вікторії Золотухіної.

Моя історія роботи в громадському секторі почалася ще в університеті. Я тоді вже знала, що хочу працювати там, де допомагають іншим, в соціальних проектах. Пам’ятаю, як ще студенткою долучалася до екологічних, освітніх, культурних ініціатив. І коли мій знайомий запропонував роботу у громадському секторі, з радістю погодилася.

Так я стала працювати у громадській організації «Громадський холдинг «ГРУПА ВПЛИВУ».

ГРОМАДСЬКІСТЬ — ЦЕ ТЕЖ ЗАКОНОТВОРЕЦЬ 

До початку своєї кар’єри в громадському секторі я була впевнена у тому, що змінити щось в країні можуть лише політики. Це, до речі, дуже поширена думка в суспільстві. Вона, на мій погляд, для багатьох є своєрідним виправданням власної пасивності та відстороненості від політики. Але наше життя неможливе без політики, без захисту своїх прав та інтересів на рівні держави, без адвокаційних кампаній у стінах Верховної ради чи Кабінету Міністрів.Експертки та експерти Мережі хабів

Працюючи у ГО «Громадський холдинг «ГРУПА ВПЛИВУ» я дізналася про існування великої кількості інструментів, які дозволяють громадськості захистити права та свободи в Україні, відстоювати інтереси різних груп населення. Вони існують, але ними просто не користуються або роблять це неефективно. Мабуть багато з тих, хто працює в громадському секторі, стикався з ситуацією, коли власних сил не вистачає для досягнення поставленої мети. Тебе просто не почують ті, до кого ти намагаєшся достукатися, якщо у тебе мало сил та ресурсів. Саме тому потрібні партнери, потрібні потужні команди однодумців, які спільно працюють над розв’язанням конкретних проблем.

Коли ми стикнулися з цією проблемою, виникла ідея Мережі хабів. «ГРУПА ВПЛИВУ» була серед перших дев’яти організацій, які у 2013 році за підтримки ПРООН поклали початок Мережі. Зараз нас вже 15 і це дуже потужний колектив однодумців, партнерів/партнерок і колег/колегинь. Одним з найуспішніших проектів Мережі хабів стала участь в ініціативі «Партнерство «Відкритий Уряд» в Україні у 2018 – 2020 роках, який був затверджений Урядом наприкінці 2018 року. Навколо цієї ініціативи нам вдалося організувати громадськість з більшості регіонів України. Ми провели масштабну інформаційну кампанію, серію освітніх заходів для активістів і активісток. Досвід цього проекту став початком для подальшої співпраці та розширення Мережі 

Я НАВЧАЮСЬ У СВОЇХ КОЛЕГ І КОЛЕГИНЬ

Як координаторка Мережі, я працюю над налагодженням комунікації між партнерами та побудовою системної роботи всієї Мережі. Однак це не заважає мені постійно навчатися в інших. Мережа – це унікальний колектив, така собі Dream Team громадського сектору, яка об’єднала досвідчених юристів, правозахисників та правозахисниць, комунікаційників/ниць, волонтерок та волонтерів.

Можливість навчатися в інших — це той ключовий бонус, який я отримала в Мережі. 

Наразі ми проводимо системну роботу, розвиваємо нашу Мережу для того, щоб у найближчому майбутньому реалізувати потужні проекти.

 координаторка Мережі хабів громадянського суспільства Вікторія Золотухіна

 

Контакти

  • https://www.hubs.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.