bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Які інновації працюють на користь громад?
04.07.2019

Створення місцевих бюджетів-2020 в інноваційному міжсекторальному ІТ-середовищі, а також дієвих планів економічного зростання та мобілізації ресурсів з різних джерел - ось три основні мети ОТГ/ОМС після робочої зустрічі 30 пілотних громад 24-28 червня 2019 р.
 
Створення місцевих бюджетів-2020 в інноваційному міжсекторальному ІТ-середовищі, а також дієвих планів економічного зростання та істотної мобілізації ресурсів з різних джерел - ось три основні мети ОТГ/ОМС після робочої зустрічі 30 представників пілотних громад Заходу, Сходу, Півдня, Півночі та Центра України протягом 24-28 червня в Біляєвці (Одеська область). Більш ретельний погляд на три мети фахівцями з цілей сталого розвитку відразу виявить SDGs 16.7, 8.9, 1A, бо йдеться про нові можливості вирішення як місцевих так і глобальних викликів. В чому полягає іноваційність?
 
Загальна ідея: усунення бар’єрів між секторами завдяки загальному ІТ-простору різних стейкхолдерів та мешканців надає можливість спростити операції між ними (взаємодію) та вирішувати місцеві питання та навіть глобальні виклики за меншу вартість. Інновація грунтується на трьох свободах: вільний доступ (мешканці, влада, бізнес, ГО) до визначення проблем, до надання пропозицій їх вирішення та підтримки запропонованих рішеніь в загальному мульти/міжсекторальному ІТ-середовищі. За потреби перегляньте останнє речення ще раз, (або перегляньте це коротке відео https://youtu.be/utsmwKXuSvA, на жаль поки тільки англійською), бо належне уявлення допоможе зрозуміти, що йдеться про справжній вибух нових можливостей для громад. Саме це уявлення і мотивує пілотні громади найскоріше розробляти по-крокові плани впровадження та отримання конкретних результатів вже в 2019 році. До представників українських громад долучилися партнери з м.Комо (Італія), що мало позитивний вплив як на спільну роботу, так і на формування перспектив подальшого впровадження.
 
За бажанням дізнатись більше та/чи долучитись до Ініціативи “Розумна Взаємодія” представники ОТГ/ОМС на першому кроці мають заповнити онлайн форму за посиланням https://goo.gl/zsTTDG

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.