bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Сумах відбувся форуму: «Нішеві культури: як отримати максимальний прибуток з гектару?»
02.07.2019

Відповіді на таке непрості питання шукали 30 травня 2019 року у Сумах під час форуму, який зібрав разом понад 100 власників та фахівців індивідуальних селянських і фермерських господарств, представників малих та середніх агрофірм.

Під час заходу учасники мали можливість ознайомитись з сучасними агротехнологіями вирощування нішевих культур, а також отримати рекомендації щодо формування ефективної бізнес-моделі вирощування польових нішевих культур, заготівлі дикоросів та розвитку місцевого плодово-ягідного ринку.

Тарас Савченко, організатор форуму, керівник Центру інформаційної підтримки бізнесу м. Суми зазначив:

Головна мета проведення форуму – це надання інформаційно-консалтингової підтримки малому та середньому агропромисловому бізнесу. Дана підтримка дозволяє невеликому бізнесу більш ефективно планувати свою діяльність, дізнатися про нові тенденції та можливості на аграрному ринку. Це дозволяє отримати конкурентні переваги. Місцеві органи влади повинні бути зацікавлені у підтримці малого і середнього бізнесу, який є соціально свідомим та буде драйвером розвитку інфраструктури селищ. Також слід зазначити, що Європейський банк реконструкції та розвитку надає гранти для малого та середнього бізнесу на реалізацію консультативних проектів. Підтримка надається підприємствам, які мають гарну ділову репутацію, працюють в своїй галузі не менше 2 років та контролюються резидентами України”.

Спікер форуму Андрій Мараховський, голова громадської спілки «Органічна Україна. Північ», агроконсультант, коментує:

Будь-яка цільова зустріч є дуже важливоюу плані обміну досвідом. На цьому форумі спікери виступають з тематичними промовами, кожному з присутніх цікаво про все більш детально дізнатись,цікавляться вирощуванням нішових культур, встановлюються корисні взаємозв’язки між учасниками ринку і організаціями, які здійснюють державну допомогу даним сферам.Комунікація і налагодження в ході неї бізнес зв’язків є дуже корисними для аграріїв”.

Учасник форуму, заступник директор ТОВ «Інтерагростандарт» Наталія Золатарьова, зазначила:

Наша компанія приймає не вперше участь у різних форумахтакого напрямку. Нішові культури – це головна тематика цього заходу. Ми приймаємо в ньому участь, тому що маємо надію знайти нових партнерів, поділитися власним досвідом, а також навчитися вирощуванню цих культур та їх реалізації, дізнатися, які є ризики та які переваги від виробників, які цим вже займаються і відповідно отримати нові можливості. Нішові культури на сьогоднішній день є актуальними для сільгоспвиробників, оскільки це дуже перспективна галузь, яка дозволяє при грамотному підході отримати гарний прибуток за невеликий проміжок часу”.

Форум зібрав разом понад 100 власників та фахівців індивідуальних селянських і фермерських господарств, представників малих та середніх агрофірма, а також представників органів виконавчої влади та об’єднання територіальних громад зацікавлених у цій тематиці.

Даний захід організований Центром інформаційної підтримки бізнесу м. Суми, що заснований на базі ГО “Рада молодих вчених” за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку у рамках ініціативи Європейського Союзу EU4Business, спрямованої на розвиток малого та середнього бізнесу України

Оглядове відео з форуму: https://u.to/BnnDFQ

https://www.fb.com/business.support.centre.sumy/
http://www.bisc.org.ua

(050) 407 33 54, [email protected]

#eu4business
#bscsumy

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.