bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Освіта дорослих у громадах не має залежати від політичної волі чиновників
18.06.2019

Таку думку висловили і підтримали представники із 10 громад з різних регіонів України, що займаються освітою дорослих 14 червня під час проведення Круглого столу з обговорення проблем освіти дорослих на місцевому рівні. 

Троє фахівців із сфери дорослих у громадах увійшли до складу експертної групи та за підтримки Української асоціації освіти дорослих та DVV International в Україні до 31 серпня 2019 року мають розробити проекти наступних документів, які потім будуть винесені на громадське обговорення.

  • примірного положення про центр освіти дорослих
  • методичних рекомендацій щодо розроблення стратегій розвитку освіти дорослих на місцевому рівні
  • примірної посадової інструкції працівника центру освіти дорослих/органу виконавчої влади, відповідального за освіту дорослих.

До участі у Круглому столі були запрошені по одному представнику з 10 громад, в яких ведеться активна робота з розвитку освіти дорослих.

Учасники круглого столу поділились досвідом організації освіти дорослих у своїх громадах, кейсами створення центрів освіти дорослих у своїх містах/ОТГ, проблемами у взаємодії з органами місцевої влади, викликами та перспективами розвитку освіти дорослих на місцях.

Серед основних проблем освіти дорослих на місцевому рівні учасники назвали:

1) недосконалу нормативно-правова базу, де немає прописаних підстав для діяльності в сфері освіти дорослих

2) проблеми з користуванням приміщеннями для центрів освіти дорослих, якщо вони є об’єктами комунальної власності

3) залежність розвитку освіти дорослих від політичної волі місцевих чиновників

4) нерозуміння представниками органів місцевої влади цінності освіти дорослих.

Учасники висловили сподівання, що розробка і прийняття Закону України «Про освіту дорослих», а також розроблених експертною групою документів зі сфери освіти дорослих для використання на місцевому рівні допоможуть позитивно вплинути на ситуацію.

Захід відбувся в рамках проекту Української асоціації освіти дорослих «Нормативно-правове забезпечення розвитку освіти дорослих в Україні» за підтримки DVV International в Україні та сприяння Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Контакти

  • ГС “Українська асоціація освіти дорослих” [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.