bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Школярі з трьох областей України опанували плогінг в еко-таборі «School Recycling Camp 2019»
12.06.2019

Перший Всеукраїнський екотабір «School Recycling Camp 2019» під Миколаєвом об’єднав школярів з трьох областей України.

До дня охорони навколишнього середовища учні старших класів з трьох областей України зустрілись на першому Всеукраїнському екологічному таборі «School Recycling Camp 2019», який спрямований на формування дбайливого ставлення до довкілля.

«Протягом п’яти днів 50 школярів 8-10 класів з Миколаївської, Кіровоградської та Київської області, які небайдужі до екологічної тематики, поринули в атмосферу активного літнього відпочинку, для того щоб разом поспілкуватися на тему охорони навколишнього середовища та добре провести час. Програма табору сприяє розумінню того, що основною рушійною силою у зміні підходів до природоохоронних питань є ми самі. І немає значення звідки ми, скільки нам років — почавши з себе зміниться Світ навколо» - зазначила Юлія Мархель, автор проекту School Recycling World.

Екотабір «School Recycling Camp 2019»

Захід пройшов з 3 по 7 червня 2019 року в рекреаційній зоні села Мішково-Погорілове Миколаївської області. Учасники взяли участь у тренінгах, створили арт-інсталяції, організували прибирання зон відпочинку у незвичайному форматі  плогінг.

Організатори екотабору міжнародний молодіжний рух School Recycling World спільно з громадською організацією «Всеукраїнський молодіжний рух «ЛЕЦ ДУ ІТ ЮКРЕЙН» (Let’s do it, Ukraine) та КУ «Агенція розвитку Миколаєва» за підтримки генерального партнера проекту компанії PepsiCo Україна.

екотабір «School Recycling Camp 2019»

«Компанія PepsiCoУкраїна закликає громаду бути соціально відповідальними  і берегти навколишнє середовище. Ми пишаємось, що саме Миколаїв став першим містом в Україні, де всі школи сортують вторинну сировину та здають її на перероблювання. Радо підтримуємо екологічні ініціативи. Цей табір став заохоченням для найкращих команд Еко патруль SchoolRecycling, які протягом навчального року проводили екологічну просвітницьку кампанію серед однолітків та їх родин», - Валерій Жуков, заступник директора департаменту зі зв’язків з органами влади та громадськістю PepsiCo в Україні.

В програмі екотабору були виступи спікерів, цікаві майстер-класи, настільні екологічні ігри, безліч годин дозвілля на свіжому повітрі й занурення у дику природу на річці Інгул та в Ташкентському лісі.

Окрім щоденних екологічних практик підлітки грали у форум-театр, беручи за основу ситуації з реального життя.

екотабір «School Recycling Camp 2019»

«Форум-театр – це сучасний засіб виховання молоді. Він є мовою, яка допомагає розвинути емоційні сфери свідомості й виробити креативний підхід до позитивного вирішення проблем» - наголосила Ренчковська Ксенія, керівник School Recycling World в Україні.

Під час святкування Всесвітнього дня охорони довкілля юні екоактивісти створили інсталяцію «Земля - наше майбутнє» про агресивне використання природних ресурсів й масове засмічення планети.

екотабір «School Recycling Camp 2019»

«Однією з особливостей екотабору став Плогінг – це прибирання зелених зон відпочинку під час пробіжки. Більше того, плогінг мав формат роздільного збирання сміття, яке потім відправили на переробку», - каже Анна Ганжул, керівник проектів КУ «Агенція розвитку Миколаєва», позаштатний радник Миколаївського міського голови з питань впровадження роздільного збору відходів у Миколаєві.

За її словами, щоб потрапити до екологічного табору «School Recycling Camp 2019», школярі взяли участь у відборі. Кращі отримали можливість здобути новий досвід у сфері охорони навколишнього середовища, учасники табору розробили екологічні проекти, які будуть впроваджуватися наступного навчального року.

Контакти

  • 067 402 73 43

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.