bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Соціальні проекти Боярки, підтримані ГУРТом, презентували свої ідеї на широкий загал
30.05.2019

У рамках проекту «Простір громадських ініціатив Боярки», що виконується Ресурсним центром ГУРТ за фінансової підтримки Всесвітньої єврейської допомоги, шість ініціатив, спрямованих на покращення якості життя вразливих категорій населення, отримали гранти на реалізацію. 25 травня 2019 року переможці конкурсу презентували свої проекти для громади Боярки на фестивалі «Під покровом тризуба».

Ще в жовтні 2018 року розпочався конкурс соціальних ініціатив, який відбувався у два етапи. Ще в жовтні 2018 року розпочався конкурс соціальних ініціатив, який відбувався у два етапи. Представники громади Боярки брали участь у конкурсі соціальних проектів, в результаті чого найкращі ініціативи, відібрані конкурсною комісією, отримали гроші на реалізацію.

Переможцями стали наступні проекти: Youth Matters 2.0 (ГО «YMCA Boyarka»), Клуб дозвілля для людей похилого віку (ГО «Єврейська громада м. Боярка»), «Ветеран хаб»: створення безпечного простору для ветеранів (Центр розвитку громад), Доступне місто (ГО «Валькірія»), Кімната сенсорної інтеграції та адаптивної фізкультури для дітей з РАС, Екологія міського життя (ГО «Затишна Боярка»).

«Презентації переможців конкурсу соціальних проектів продемонстрували, які громадські організації міста активні і які громадські ініціативи впроваджуються для жителів міста в цілому та для вразливих категорій населення зокрема. Громаді міста важливо усвідомити, що ми живемо в нашому спільному просторі і що Боярка – наш спільний дім», – прокоментувала членкиня організаційного комітету фестивалю «Під покровом тризуба» Леся Нечипоренко.

Завдяки підтриманому проекту «Доступне місто» на фестивалі облаштували пандусну конструкцію для мало мобільних категорій населення. І це лише перший крок у розвитку інклюзивного середовища Боярки.

Подані на конкурс проекти мали вирішувати важливі проблеми громади: від соціально-психологічної реабілітації ветеранів АТО/ООС до забезпечення молоді необхідними навичками для успішної кар’єри.

Одним із переможців став проект Youth Matters 2.0, спрямований на підвищення рівня професійного розвитку молоді завдяки проведенню тренінгів із менеджменту.

«Наш проект – дієва школа для розвитку гнучких навичок у молоді. Завдяки презентації для жителів міста ми дізналися про запит громади, що дозволить нам краще відповідати на потреби її членів. Нам було цікаво поспілкуватися з молоддю та з їхніми батьками. Для мене це також чудова нагода поговорити з потенційними партнерами, оскільки Youth Matters 2.0 передбачає співпрацю і з бізнесом, і з державними установами», – зазначила президентка ГО «YMCA Boyarka» Вікторія Трофімова.

Одним із учасників виставки проектів став бізнес із соціальною складовою, який передбачає створення кімнати сенсорної інтеграції та адаптивної фізкультури для дітей із розладами аутистичного спектру.

«Після участі у виставці ми можемо спостерігати зміни – багато людей дізнаються, що є можливість долучитися до проектів і допомогти громаді у вирішенні нагальних проблем. Громадські організації та містяни отримали можливість поспілкуватися та поділитися ідеями. Цей захід не стільки про проекти, скільки про зміни в нашому місті. Завдяки презентації ми знайшли людей, котрі хочуть долучитися до нашого проекту. Наприклад, фахівця з реабілітації», – зазначила ініціаторка проекту, засновниця сімейного центру «Family Hub» Людмила Ященко.

Проект «Простір громадських ініціатив Боярки» виконується Ресурсним центром ГУРТ за фінансової підтримки Всесвітньої єврейської допомоги.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.