bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Добросусідський флешмоб: в Одесі розшукують ініціативні двори
30.05.2019

26 травня в Одесі відбулося святкування Дня народження добросусідства. Організатори літньої Школи культури сусідства в домашніх піжамах та капцях разом з перехожими помили сходи Ротонди Міського саду.

Під час акції в Ротонді Міського саду влаштували міні-двір з диваном, грамофоном, білизною та компотом. Усі охочі підтримати добросусідство в дворах отримали відбиток печатки “Крута сусідка/Крутий сусід” та дізнавалися про те, як змінити свій двір. Діти їли торт, малювали крейдою, перехожі робили фото на дивані, а під кінець акції всі разом помили сходи Ротонди.

Під гаслом “Добросусідство народилося в Одесі” учасники акції запросили одеситів разом перетворювати свої двори на відкриті культурні простори. Ініціативні сусіди до 15 червня можуть подати заявку на участь в Школі культури сусідства, яка проходитиме з 22 червня по 4 серпня у Дворі-сцені на Жуковського, 43.

Участь в Школі передбачає:

- 6 навчальних сесій на тему культурних проектів у дворах

- навчання на вихідних раз на два тижні 22-23.06, 06-07.07, 20-21.07

- менторську підтримку для розробки проекту

- ресурсну підтримку реалізації проекту

- безкоштовну участь, забезпечення перекусами на час тренінгів 

Метою флешмобу було показати, що хороші відносини з сусідами дозволяють багато чого досягти. Прикладом позитивних перетворень виступив простір “Двір-SCENA”, де сусіди разом зробили з закинутої клумби сцену для акустичних подій. Вже два роки цей двір відкрито розвиває культуру та добросусідство в місті. 

Акцію проводили ГО “Зацікавлені”, координатор простору Двор-scena, разом із партнерами ГО Фонд розвитку міста Одеси та ГО Pixelated Realities за підтримки Форуму громадянської служби миру (forumZFD).

Організації об’єднали зусилля для проведення літньої Школи культури сусідства в Одесі. Під час Школи представники 10 дворів отримають навички та ресурси необхідні для втілення власного культурного проекту у дворі спільно з сусідами. Щоб взяти участь треба заповнити заявку 

Фіналом школи стане Фестиваль дворів Одеси, де учасники презентують втілені проекти, а по всьому місту відкриють свої ворота для відвідувачів десятки двориків.  

Проект “Підвищення спроможності одеських дворів як громадських просторів, які розвивають культуру співіснування, через впровадження програми навчання добросусідству” співфінансується Форумом громадянської служби миру (forumZFD) та спільно впроваджується ГО “Зацікавлені” і Програмним офісом Форуму громадянської служби миру (forumZFD) в Україні. 

Контакти та додаткові матеріали:

https://www.facebook.com/dvorscena/

https://www.facebook.com/cultsusid/

Контакти

  • Контакти для запитів: Яна Бойцова
  • комунікації Школи культури сусідства fb.com/letanau

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.