bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інформаційний захід «День кар’єри ЄС» відбувся у Сумах
22.05.2019

 16 травня 2019 р. у м. Суми пройшов «День кар’єри ЄС», спрямований на ознайомлення молоді зі шляхами професійного зростання, освітніми та кар’єрними можливостями для молоді в європейському просторі. Захід відбувся на базі Конгрес-центру СумДУ. 

Організатор заходу – Інформаційний центр ЄС у м.Суми, в рамках проекту «Інформаційна підтримка молоді та мереж ЄС в Україні», який фінансується Представництвом Європейського Союзу та виконується Громадською організацією «Фундація «Відкрите суспільство». Захід відбувся у партнерстві з відділом у справах молоді та спорту Сумської міської ради, Сумським державним університетом та ГО «Центр Євроініціатив».

З вітальним словом до учасників звернуся Василь Карпуша, перший проректор СумДУ, наголосивши на важливості проведення Днів Кар’єри ЄС, оскільки такі заходи дають молодим людям відповіді на питання щодо правильного вибору подальшої освіти та працевлаштування.

Керівник Інформаційного центру ЄС у м.Суми, завідувач кафедри міжнародних економічних відносин СумДУ Юрій Петрушенко у своєму зверненні до учасників згадав історію створення центру у 2011 році та його інформаційно-просвітницьку діяльність спрямовану на поширення інформації про Європейський Союз та його політику, про проекти та програми ЄС спрямовані на інформаційну підтримку молоді віком від 16 до 30 років.

Розпочався захід цікавою панельною дискусією на тему: «Найкращі професії майбутнього: чому варто інвестувати час зараз?», під час якої молодь дискутувала з гостями та експертами на такі питання:

- Як сучасні університети можуть задовольнити попит роботодавців у кваліфікованих кадрах і сформувати українську професійну спільноту;
- Світові тренди в питаннях професійних компетенцій. Сучасні тенденції щодо знань та навичок, які потребує ринок праці;
- Роль і можливості мереж ЄС у створенні молодіжного нетворкінгу, інформуванні молоді про освітні та професійні можливості; 
- Ситуація на ринку праці Сумської області, можливі вакансії та пропозиції роботи.

У просторому холі Конгрес-центру СумДУ були представлені презентаційні стенди партнерів заходу – де понад 400 учасників заходу, переважно студенти та старшокласники, мали можливість отримати консультації, пройти співбесіди з менеджерами по роботі з персоналом українських та міжнародних компаній (таких як Компанія “Columbia Shipmanagement Ukraine”, “MindK”, “Brocoders”, “Netcracker”, АТ “ОЩАДБАНК”, ТОВ “Центр Міжнародних Програм”, ТОВ “Сумська нерухомість”, ГО “Центр Євроініціатив”, Сумський міський центр зайнятості та багато інших), дізнатися про можливості для навчання та професійного зростання від провайдерів освітніх послуг – представників Європейських програм для молоді, громадських організацій та влади.

Ведучим заходу був директор Конгрес-центру СумДУ, координатор освітніх програм Інформаційного центру ЄС Сергій Хвостов.

 

Для учасників “Дня Кар’єри ЄС” було паралельно проведено чотири тематичні тренінги:

• «Як отримати стипендію на навчання за програмами Еразмус+. Кроки подачі успішної заявки: резюме та мотиваційний лист». Тренер – Наталія Маринич, група міжнародної академічної мобільності відділу міжнародних зв’язків СумДУ.
• «Волонтерство як шлях до успішної кар’єри». Тренер – Лариса Кондратенко, координатор Асоціації євроклубів Сумщини ГО «Центр Євроініціатив»;
• «Наше майбутнє в світі «VUCA» (VUCA – нестабільність / невизначеність / складність / неоднозначність). Тренер – Володимир Лободін, директор ТРЦ «Мануфактура»; 
• «Експрес-курси європейських мов за годину (німецька, нідерландська, болгарська)». Тренери – іноземні волонетери San-Eou Lan та Benjamin Looijen від ГО «Центр Євроініціатив».

В рамках даного заходу кафедра міжнародних економічних відносин СумДУ провела для 14 команд євроклубів сумських шкіл пізнавальний захід «Що? Де? Коли?» на тематику європейської інтеграції та кар’єри в ЄС.

Перемогу святкувала команда 10-ї школи м.Суми, 2 місце – 21 школа, 3 місце – 17 школа. Команди-переможці отримали призи, надані Сумською міською радою.

«День Кар’єри ЄС» викликав інтерес серед молоді м. Суми, сприяв формуванню активної громадської позиції та навичок у сфері кар’єрного зростання. Учасники заходу отримали цікавий практичний досвід, можливість поспілкуватися, обмінятися думками, знайти шляхи вирішення проблем з питань подальшої освіти та працевлаштування.

Спробуй себе у всеукраїнській вікторині Євроквіз на тему Європи та Євросоюзу: https://euroquiz.org.ua/

***
Захід відбувся на базі Конгрес-центру СумДУ.

Організатор заходу – Інформаційний центр ЄС у м.Суми 

Контакти

  • 050 973 65 25 Інформаційний центр ЄС у м.Суми

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.