bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Києві відбувся рейд проти реклами наркотиків
24.04.2019

Відбулася акція «Замалюй шлях до наркотиків» в Деснянському районі міста Києва. Активісти, представники поліції та місцевої влади замалювали написи на стінах, які рекламують канали продажу наркотичних речовин. 

«Ми замалювали сьогодні багато написів, вони скрізь – на дитячих майданчиках, біля садочків, на житлових будинках. Знаємо, що така наша діяльність - не панацея, адже вживання наркотиків отак відразу не зупиниться. Але такими заходами ми можемо змінити ситуацію. І сьогоднішня акція показала  готовність громади, поліції, місцевої влади, неурядових організацій об’єднуватись для покращення ситуації з безпекою у районі. Ми дуже вдячні всім, хто долучився до нас сьогодні! Закликаємо й інші райони до такої ініціативи», - розповідає Євгеній Скляренко, керівник напрямку по роботі з наркозалежними в місті Києві ВБО «Конвіктус Україна».
Акцію організувала ВБО «Конвіктус Україна» спільно з Київським міським центром громадського здоров’я, Національною поліцією у місті Києві, Громадською радою Деснянського району, Деснянським районним у м. Києві центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді та за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». До заходу також приєднаються представники Деснянського УП ГУНП в місті Києві, Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, громадських та благодійних організацій району.

Акція відбулася в рамках проекту «Безпечна громада – спільна відповідальність», який реалізує ВБО «Конвіктус Україна» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». З 2017 року «Конвіктус Україна» втілює в Деснянському районі підхід «Community policing», який дозволяє ефективно взаємодіяти територіальній громаді, поліції та місцевій владі. Така діяльність сприяє  вирішенню проблем безпеки у громаді, встановленню та підтриманню правопорядку, забезпечує запобігання злочинності, розвиває безпечне середовище. 

Довідка

«Конвіктус» – це неурядова організація, яка працює у трьох країнах світу – Швеції, Естонії та Україні. «Конвіктус Україна» – організація, яка створює ефективні сервіси громадського здоров’я та підтримує вразливі категорії населення. Вже 12 років ВБО «Конвіктус Україна» є надійним партнером державних установ та громадських організацій у реалізації програм протидії ВІЛ-інфекції, туберкульозу, іншим соціально небезпечним хворобам, реінтеграції колишніх ув’язнених у суспільство та надання допомоги жінкам, які постраждали від насильства.

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.