bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Безоплатна правова допомога, бюро, перетин лінії розмежування
19.04.2019

 До Волноваського бюро правової допомоги часто звертаються люди, які стикаються з проблемами перетину лінії зіткнення разом із дітьми, які не досягли 16 років. У фахівців бюро склалася позитивна практика з вирішення цих категорій справ.

За загальним правилом в’їзд на тимчасово неконтрольовану територію таких осіб здійснюється за умови перетину разом із дитиною лінії розмежування обома батьками. Однак, в’їзд на тимчасово неконтрольовану територію дітей, які не досягли 16-річного віку, також може здійснюватися:

За нотаріально посвідченою згодою другого з батьків із зазначенням у ній території прямування та відповідного часового проміжку перебування, якщо другий із батьків відсутній у пункті пропуску;

Той з батьків, з ким проживає дитина і який не перешкоджає другому з батьків бачитися з дитиною, зможе виїхати з нею за кордон на термін до місяця без нотаріальної згоди іншого, якщо має рішення суду або органу опіки і піклування, яким підтверджено, що дитина проживає з ним. Таке рішення треба буде показати прикордонникам при виїзді.

Окрім того, один з батьків, хто вивозить дитину, обов'язково має повідомити про виїзд рекомендованим листом другого з батьків, у разі наявності інформації про місце проживання другого з батьків, якщо той не ухиляється від сплати аліментів та належно виконує батьківські обов'язки.

На термін більше одного місяця можна виїхати за кордон без згоди другого з батьків, якщо останній має заборгованість зі сплати аліментів, розмір якої перевищує у сумі сплати аліментів за 4 місяці та 3 місяці, якщо дитина є тяжкохворою або з інвалідністю (у цьому випадку ще потрібно мати довідку, що підтверджує хворобу чи інвалідність), та необхідно пред'явити довідку, видану органом ДВС чи приватним виконавцем, про наявність заборгованості зі сплати аліментів.

Без нотаріально засвідченої згоди іншого з батьків: у разі пред’явлення документів або їх нотаріально засвідчених копій:

Свідоцтва про смерть другого з батьків;

рішення суду про позбавлення батьківських прав другого з батьків;

рішення суду про визнання другого з батьків безвісти відсутнім;

рішення суду про визнання другого з батьків недієздатним;

Довідки про народження дитини, виданої відділом реєстрації актів цивільного стану, із зазначенням підстав внесення відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (під час виїзду дитини в супроводі одинокої матері)

Рішення суду про надання дозволу на в’їзд / виїзд громадянину, який не досяг 16-річного віку, без згоди та супроводу другого з батьків.

Найпоширеніший пункт, який використовується на практиці – це оформлення нотаріально засвідченої згоди (довіреності) другого з батьків.

За відсутності можливості оформити таку згоду ,  Ви можете  звернутися до Волноваського бюро правової допомоги , у якому Вам безоплатно складуть позовну заяву  до суду про надання дозволу на в’їзд на тимчасово неконтрольовану територію і виїзд із неї громадянину, який не досяг 16-річного віку, без згоди та супроводу другого з батьків.

На практиці термін розгляду справ за такими позовами, залежно від обставин справи, займає від 1-го до 6-ти місяців.

З 2018 рік до Волноваського бюро правової допомоги надійшло 86  звернень з цієї категорії справ. Загалом за 2018 рік зареєстровано 3379 звернень клієнтів з питань цивільного , адміністративного , житлового , земельного та інших галузей права. З них 932 звернення з питання складання процесуальних документів (позовних заяв до суду).

Нагадуємо ,що Волноваське бюро правової допомоги м.Волноваха знаходиться за адресою: м.Волноваха ,вул.Центральна,43. У нас Ви можете отримати безоплатну первинну ( консультування за правовими питаннями,допомога в складанні скарг, заяв, звернень та ін.документів не процесуального характеру) , а для окремих категорій населення    (малозабезпечені, особи з інвалідністю , переселенці, учасники АТО та сім'ї загиблих і т.д.) – безоплатну вторинну правову допомогу  (складання позовних заяв, надання адвоката, чиї послуги оплачує держава).

За додатковою інформацією можна звернутися за телефоном : (062-44)  4-15-50

Або за телефоном гарячої лінії    0 800 213 103

Контакти

  • Волноваське бюро правової допомоги : м.Волноваха
  •  вул.Центральна
  • 43. (06244) 4-15-50

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.