bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодь Литовезької громади озброїли знаннями
09.04.2019

Молодь - надія будь-якої громади. Активні молоді люди можуть не лише придумати креативні ідеї для розвитку того чи іншого населеного пункту, а й на практиці долучитися до якісних змін. Водночас, часто все це ускладнюється відсутністю потрібних знань та навичок.

Саме для того, щоб озброїти знаннями молодь Литовезької ОТГ про інструменти впливу та взаємодії з місцевою владою, Волинський ресурсний центр розвитку місцевої демократії організував семінар-тренінг «Депутат та староста, як представники інтересів громади. Форми впливу та співпраці».

Захід відбувся у понеділок 8 квітня в рамках проекту «Запровадження практик системного діалогу влади та громади у об’єднаних територіальних громадах».

«У лютому 2019 року в Литовезькій ОТГ було прийнято оновлену версію Статуту громади, де якісно прописано різні способи взаємодії місцевих жителів та влади. Але, для того, щоб цей документ діяв на практиці, недостатньо його прийняти. Потрібно активно інформувати людей про статут і те, як його використовувати. Наш сьогоднішній захід - це не лише частина такої інформаційної компанії, а й мотивація активних мешканців громади до  дії», - зазначила керівниця Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії Ірина Гайдучик.

Учасники заходу, представники Молодіжної ради Литовезької громади, змогли дізнатися більше про повноваження голови ОТГ, старост, депутатів; про процес прийняття рішень місцевою владою; про те, як мешканці можуть впливати на владу.

Незабаром у Литовезькій ОТГ оголосять конкурс громадських ініціатив. У зв’язку з цим, учасники заходу мали змогу попрактикуватися в написанні проектних заявок. Облаштування місць для відпочинку та спортивних майданчиків, проведення молодіжного табору, встановлення сміттєвих баків - це далеко не всі ідеї для покращення життя Литовезької громади, які озвучила присутня молодь. Теоретичні та практичні навички, які вони здобули під час заходу, допоможуть їм втілити ці проекти в життя.

«Сьогодні ми змогли почути чимало цікавого про юридичні аспекти діяльності місцевої влади та про те, як можемо реалізовувати свої ідеї на практиці. А ще, подібні заходи дають мотивацію до активної громадської діяльності, чого часто бракує для молоді», - поділився своїми враженнями голова Молодіжної ради Литовезької ОТГ Владислав Козачук.

До слова, Волинський ресурсний центр місцевої демократії надалі планує проводити подібні заходи. Так, 9 квітня аналогічні семінари-тренінги для активних громадян відбудуться у селах Мовники, Заставне, Заболотці, які знаходяться на території Литовезької ОТГ

ДОВІДКОВО

Захід відбувся в рамках проекту «Запровадження практик системного діалогу влади та громади у об’єднаних територіальних громадах», що реалізується Асоціацією підтримки та розвитку ОСББ та ОСН та фінансується Міжнародним фондом «Відродження».

 

Контакти

  • Контактна особа: Ірина Гайдучик
  • 095-64-54-655 [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.