bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ЕПЛ спільно з партнерами презентує методологію громадського моніторингу
07.03.2019

ОВД та СЕО лише починають діяти в Україні та деяких іноземних країнах. Проте, чи правильно імплементовані ці процедури? ЕПЛ спільно з партнерами презентує методологію громадського моніторингу стану імплементації ОВД та СЕО.

Процедури оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки були започатковані ще у ХХ столітті. Їхня мета – попереджати заподіяння шкоди довкіллю та забезпечувати сталий розвиток. Однак, для багатьох країн ці процедури є новими та лише починають впроваджуватися. ЕПЛ спільно із партнерами із України, Молдови, Білорусі підготували методологію аналізу стану імплементації ОВД та СЕО, яка дозволить виявити реальний стан впровадження цих процедур, проблемні моменти та причини поганої імплементації (див. додаток). Методологія містить інформацію про принципи та етапи дослідження, про підготовку до дослідження, про перелік питань, які необхідно дослідити на кожному з етапів, про причини слабкої імплементації та ін. Аналіз, проведений за допомогою методології, стане підґрунтям для пошуку рішень щодо забезпечення ефективного функціонування ОВД та СЕО, що, в свою чергу, позитивно вплине на стан довкілля та здоров’я і добробут населення.

Довідкова інформація:

Із публікаціями про те, що таке оцінка впливу на довкілля, стратегічна екологічна оцінка, у яких випадках вони застосовуються і для чого ці процедури існують загалом, можна ознайомитися за посиланням: http://epl.org.ua/human-tax/nashi-publikatsiyi/

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.