bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В судах Луганської області буде проведено опитування учасників судових проваджень
07.03.2019

1 березня в приміщенні Луганського апеляційного суду за ініціативи ГО «Громадська Платформа» була організована фокус-група «Підвищення підзвітності судової гілки влади та ефективності її роботи через проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування (КГЗ) в Луганській області» за системою оцінювання роботи суду, затвердженою Рішенням Ради суддів України № 28 від 02.04.2015 року.

Діяльність здійснюється за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проекту «Нове правосуддя»

У заході взяли учать голова суду Володимир Гаврилюк, секретар судової палати з розгляду цивільних справ Вікторія Коновалова, секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Юрій Савич, суддя-спікер Андрій Яресько, т.в.о. керівника апарату Олександр Савчук, судді та працівники Луганського апеляційного суду.

В обговоренні методики КГЗ, як інструменту визначення якості діяльності суду через оцінки учасників судового процесу,взяли учать голова та судді Луганського апеляційного суду, які погодились з важливістю проведення такого оцінювання, яке має сприяти зміцненню довіри громадськості до судів Луганської області. Завдяки результатам опитування суди визначать переваги своєї діяльності, виявлять прогалини для опрацювання, що наблизить їх до реформувань та покращення надання судових послуг.Також учасники ознайомились з питаннями анкети-опитувальника і внесли пропозиції відносно корегувань та додаткових питань, обговорили логістику дослідження та вирішили організаційні питання.

«В рамках даного проекту передбачено провести оцінювання, використовуючи методологію карток громадянського звітування, в судових інстанціях Луганської області, що надасть можливість підготувати матеріал, корисний в роботі над розробкою стандартів функціонування суду та розробити рекомендації для покращення роботи судів, що є одним із найбільш актуальних питань в реформуванні судової гілки влади» - відзначив керівник ГО «Громадська платформа» Сергій Кошель.

 “Американський народ, через USAID, надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 55 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Додаткові відомості про програми USAID можна отримати у Відділі інформації та зв’язків з громадськістю USAID за телефоном +38(044)521-5741, на Інтернет-сторінці http://ukraine.usaid.govабо у соціальній мережі Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Програма USAID «Нове правосуддя» реалізується з жовтня 2016 р. і ґрунтує свою діяльність на здобутках попередніх проектів USAID «Україні: верховенство права» та Справедливе правосуддя. Мета програми – надання підтримки судовій владі, Уряду, Парламенту, адвокатській спільноті, правничим колам, громадському суспільству, ЗМІ та громадянам у створенні умов для функціонування незалежної, підзвітної, прозорої та ефективної системи правосуддя, яка забезпечує верховенство права, та у боротьбі з корупцією. Детальнішу інформацію про програму можна отримати на Інтернет-сторінці: www.newjustice.org.ua та за телефоном +38(044)581-3303.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.