bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Курсанти ДЮІ МВС України отримали відповіді на хвилюючі питання щодо виборчого права
05.03.2019

Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях  для курсантів ДЮІ МВС України було проведено тематичний захід: «Виборчі правопорушення: Адміністративна та кримінальна відповідальність». 

Захід відкрив декан факультету № 2 підполковник поліції Віктор Орлов, який визначив актуальність для курсантів знання норм права, які регулюють виборчий процес, зокрема про адміністративну та кримінальну відповідальність.

У межах інформаційної кампанії « Я Маю право голосу» Представником Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях  були надані рекомендації курсантам – внутрішньо-переміщеним особам щодо реалізації виборчого права під час майбутніх виборів. Також були дані рекомендації особам, які вперше прийматимуть участь у виборах. Окрім того були визначені і принципи здійснення виборцями свого виборчого права, зокрема: добровільність, вільний вибір, таємність голосування та особисте голосування. Дані принципи закріплені в Законі України «Про вибори Президента України».

Фахівці Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «ОПОРА» на початку заходу зазначили, що на території Донеччини реалізується проект «Зміцнення законодавчих та виборчих процесів шляхом посилення громадської участі та надання технічної допомоги». Це визначає і відповідну підготовку поліцейських як суб’єктів виборчих правовідносин щодо своєчасного виявлення правопорушень. Саме тому протягом заходу, з використанням презентації, окремо були розглянуті питання адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення виборчих прав.

Отже, на факультеті № 2 курсанти 1-го та 2-го курсів ознайомилися з основами виборчого права, підставами адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення виборчих прав тощо. 

Контакти

  • Дарья Олеговна Шинкаренко

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.