bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Широкинці вчились розповідати про проблеми жителів зруйнованого села так, щоби бути почутими
20.02.2019

16 лютого в м.Маріуполь Східноукраїнський центр громадських ініціатив спільно з ініціативною групою з села провели тренінг «Розробка основ медіа-стратегії та формування базових навичок її реалізації для мешканців с.Широкине».

Село Широкине Донецької області - єдине місце на підконтрольній українському уряду території, куди мешканці не можуть повернутися після евакуації.  Всі будівлі в селі зруйновані в ході артилерійських боїв між бойовиками НЗФ та українськими бійцями; саме село заміноване.

Проблеми мешканців Широкине дещо ширші, ніж інших внутрішньо переміщених осіб. Більшість  широкинців при проведенні евакуації не мали змогу забрати необхідні речі і повністю втратили своє рухоме та нерухоме майно. Дехто з мешканців загинув чи отримав поранення в ході обстрілів. Наразі частина широкінців має проблеми з виплатами пенсій. Підставою для прийняття рішення про припинення пенсійних виплат виступає нібито факт повернення людини до покинутого місця проживання. Але на відміну від інших ВПО, чиї населені пункти перебувають на тимчасово окупованих територіях, і які дійсно часто перетинають лінію зіткнення, широкинці, як правило, не відвідують окуповану територію, оскільки їм нікуди їхати.

Мешканці села є невеликою групою і їм важче доносити інформацію про свої проблеми. Тому для широкінців було важливо навчитись ефективно комунікувати зі ЗМІ .

Тренінг провела експертка зі стратегічних комунікацій, засновниця клубу піарників «Клуб Піранья» Марина Говорухіна. Учасники тренінгу відзначали високий професіоналізм лектора та легкість подачі інформації.

Результатом тренінгу стала комунікаційна стратегія для ініціативної групи селян, яка розроблена на основі потреб і бажаного інформаційного впливу.

Учасники тренінгу визначили коло осіб та державних установ, до яких необхідно донести свої потреби та вимоги. Серед них – профільні міністри та міністерства, керівники певних районних держадміністрацій та силових структур. Широкінці розглянули основні етапи та інструменти комунікації та запланували свої найближчі комунікаційні заходи.

Захід проводився в рамках проекту Східноукраїнського центру громадських ініціатив «Подолання безкарності щодо злочинів вчинених у населених пунктах вздовж лінії розмежування на Донбасі через документування порушень норм МГП, мобілізацію громадянського суспільства та законодавчі ініціативи» в рамках спільного конкурсу Програми розвитку ООН за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії та Міжнародного фонду «Відродження» «Подолання безкарності за масові порушення прав людини та інші міжнародні злочини, вчинені в умовах збройного конфлікту».

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.